RO EN
Coșul este gol

Pro Arhitectura: Proiect ambitios pentru constructia unei fabrici de pavele pe 10 ha

Pe o platforma spatioasa de peste 100.000 mp, o noua fabrica moderna de pavele a prins viata. Cu o abordare atenta si creativa, echipa Pro Arhitectura a gasit solutii inovatoare pentru a satisface cerintele specifice ale beneficiarului. Integrand mai multe terenuri adiacente, platforma a ajuns sa aiba o suprafata totala de 105.000 mp, cu terenuri si o fabrica moderna, pregatita sa ofere pavaje de calitate. O astfel de investitie inseamna un pas mare pentru dezvoltarea Aradului si a regiunii, compania fiind una dintre cele mai mari din Romania.
Aradul gazduieste acum un proiect ambitios de dezvoltare a unei fabrici de pavele. Integrand mai multe terenuri adiacente, fabrica a ajuns la o suprafata totala de 105.000 mp, deschizand, astfel, calea pentru dezvoltare.
 
Integrarea terenurilor adiacente - o abordare inovatoare pentru o fabrica moderna
Cu o tema de proiectare clara din partea beneficiarului, echipa de arhitecti Pro Arhitectura a abordat proiectul tinand cont de cerintele specifice ale clientului si de marimea impresionanta a platformei.
“Dupa prima intalnire cu beneficiarul, am primit o tema de proiectare clara, ce cuprindea terenul de 57.700 mp destinat investitiei, constructia unei hale de productie cu anexe si a unei cladiri de birouri cu o suprafata totala de aproximativ 9.100 mp, precum si amenajarea platformelor de depozitare, locurilor de parcare si cailor de acces pe o suprafata de 39.300 mp. In plus, am alocat aproximativ 9.300 mp pentru un spatiu verde amenajat. Ulterior, beneficiarul a propus doua terenuri adiacente pentru etapa a doua de dezvoltare. Am reusit sa integram si sa corelam aceste terenuri cu proiectul initial, rezultand astfel o suprafata totala de teren de 105.000 mp”, a explicat arh. Adrian Pit de la biroul Pro Arhitectura din Arad.
 
Tehnologie Avansata si Respect pentru Mediu
Procesul de proiectare a avut in vedere eficienta productiei si respectul fata de mediul inconjurator. Cu utilizarea echipamentelor robotizate, pavelele sunt produse cu precizie, iar livrarea zilnica de 7.000 mp de pavele devine o realitate.
De asemenea, aspectele de mediu si sustenabilitate au reprezentat o prioritate in conceperea fabricii, cu atentie la protectia mediului. Pro Arhitectura s-a asigurat ca proiectul respecta toate normele si reglementarile privind protectia mediului si ca infrastructura fabricii incurajeaza practici ecologice si durabile.
“In conceperea si detalierea intregului ansamblu, ne-am dorit sa atingem indicatorii de standard dupa ultima generatie de certificare design green, operare si performanta. Standardul avut in vedere trateaza toate aspectele ‘green’ ale investitiei: eficienta energetica, conservarea apei, selectia atenta a sitului constructiei, alegerea materialelor, iluminatul natural si reducerea deseurilor. De asemenea, cerinta privind refacerea si protectia mediului a fost respectata, astfel incat pe toata durata de viata a cladirii sa nu afecteze in niciun fel echilibrul ecologic”, a mai explicat arh. Adrian Pit de la Pro Arhitectura.
Proiectarea facuta de arhitectii aradeni a inclus, astfel, o intelegere exceptionala a clientului lor, pentru a preconiza si lucrarile viitoare ale companiei, pentru a se asigura ca acestea se incadreaza in prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului.
"Elis Pavaje reprezinta o poveste remarcabila de succes romanesc, iar colaborarea cu ei in cadrul acestui proiect ambitios a fost cu adevarat o sursa de inspiratie. Impartasim angajamentul pentru excelenta, inovatie si responsabilitate fata de mediu, iar devotamentul lor in a oferi produse de inalta calitate se imbina perfect cu viziunea noastra. Impreuna, am creat o fabrica moderna care nu doar indeplineste standardele tehnice, ci depaseste asteptarile, devenind o sursa de inspiratie pentru industrie si o contributie valoroasa la dezvoltarea regiunii", a declarat Ela Falca, Arhitect si Managing Partner la Pro Arhitectura.
 
Ce a facut acest proiect special?
O simpla hala de productie nu ar fi facut acest proiect unul special. Pentru platforma pe care Elis Pavaje produce si livreaza cu delicatete peste 7.000 de pavele zilnic, a fost nevoie de un proiect amplu, special, cu atentie la toti cei implicati, in special la angajati.
Astfel, proiectul a inclus in mod special conditiile de confort si sanatate pentru personalul operativ, iar una din cerinte a fost ca imobilul propriu-zis sa reprezinte un model de egalitate si incluziune sociala, in detrimentul unei cladiri izolate in comunitate. Exista locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati, iar pentru bunastarea angajatilor a fost creata o zona de recreere: o zona verde, amenajata peisagistic, cu vegetatie si mobilier urban pentru activitati fizice, precum si un loc de joaca pentru copii.
“Un astfel de proiect de anvergura pune Aradul pe harta dezvoltarii industriale, cu o abordare diferita si cu multa atentie din partea proiectantilor. Pentru noi, a fost o provocare sa integram toate aspectele de acum si sa prevedem orice schimbare din viitor care ar putea afecta in orice forma structura cladirii si a spatiului. Fiecare aspect e luat in considerare cand vine vorba despre proiectarea complexa de acest fel, de la mediul inconjurator, oamenii care vor lucra aici si pana la dezvoltarea fireasca a companiei, in viitor. Arhitectura este arta de a da viata spatiilor si de a contura visele in forme tangibile. Fiecare proiect pe care il abordam este o oportunitate de a crea ceva unic si de a aduce bucurie si valoare in vietile oamenilor. In fiecare detaliu al unei cladiri sau al unui spatiu se ascunde o poveste, iar misiunea noastra este sa o dezvaluim prin design si creativitate.”, a explicat Arh. Ela Falca, Managing Partner al biroului Pro Arhitectura.
Cu o echipa de profesionisti dedicati si o abordare inovatoare, Pro Arhitectura a pus Aradul pe harta industriei pavelelor si a demonstrat, din nou, ca arhitectura este un factor cheie in crearea unui mediu mai bun si sustenabil in orice context.
Fabrica de pavele rezultata nu doar indeplineste standardele tehnice, ci si depaseste asteptarile, devenind o sursa de inspiratie pentru industrie si o contributie valoroasa la dezvoltarea regiunii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter