RO EN
Coșul este gol

UTI Grup finalizeaza lucrari de 59 milioane euro la Magistrala 5 metrou Bucuresti

In anul in care aniverseaza 30 de ani de activitate, UTI Grup finalizeaza lucrarile la Magistrala 5 de metrou. Lucrarile, in valoare de 59 milioane de euro, in cifre.
UTI aniverseaza 30 de ani de activitate in 2020, an in care a finalizat lucrarile la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei-Eroilor, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de transport urban din Romania.
UTI Grup a participat la realizarea acestui proiect, in asociere cu Astaldi, FCC Construccion si Activ Group Management. Responsabilitatile UTI Grup au fost de realizare a sistemelor si instalatiilor electroenergetice de medie si joasa tensiune: instalatii electrice de tractiune (curent continuu), instalatii de ventilatie (introducere de aer proaspat si desfumare), instalatii de stingere a incendiului, instalatii sanitare, instalatii de automatizare, SCADA si telemecanica energetica, precum si a instalatiilor de curenti slabi (detectia incendiului, control al accesului, informare dinamica a calatorilor, televiziune cu circuit inchis, ceasoficare, radiocomunicatii si telefonie) care asigura functionarea statiilor si a spatiilor tehnice, precum si a infrastructurii subterane de pe aceasta magistrala.
Fiecare dintre cele 10 statii de pe tronsonul Raul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 are 3 niveluri, iar la fiecare nivel exista numeroase spatii tehnice. Pentru a asigura buna functionare a retelei si siguranta calatorilor, UTI a instalat o structura impresionanta de echipamente si de tehnologie de ultima generatie:
- peste 20 de km de fibra optica atat pe tunel, cat si in cele 10 statii
- 410 camere video digitale, 122 de monitoare video instalate pe peroane si 1 dispecerat de securitate
- 80 de panouri de informare dinamica in statii care afiseaza informatii despre circulatia trenurilor de metrou
- 1.920 de difuzoare care asigura transmiterea informatiilor de interes pentru calatori prin mesaje vocale
- 40 de sisteme de borne SOS, amplasate la nivelul peronului, care asigura initierea rapida de apeluri de urgenta catre Dispeceratul central de securitate
- 20 de sisteme de informare de tip infochiosc
- 10 automate de vanzare si de personalizare a cardurilor de transport contactless, dotate cu case fiscale de marcat
- Peste 1.300 km de cablu, 90 km de teava si 600 de hidranti destinati instalatiei de stingere a incendiului
- 1.600 de panouri electrice si 39 de transformatoare electrice integrate intr-un sistem complex de automatizare a instalatiilor electrice (SCADA)
- 23.000 de corpuri de iluminat
- 40 de ventilatoare de mare putere
- 15.000mp de panouri pentru a asigura izolatia fonica
Contractul pentru lucrarile aferente acestei etape de dezvoltare a Magistralei 5 a fost semnat in iulie 2015. Valoarea totala a contractului este de 180 milioane Euro, UTI implementand sisteme in valoare de 59 milioane Euro. Compania a alocat o echipa dedicata de aproximativ 300 de specialisti din totalul de 1.200 implicati in implementarea proiectului.
Calatoria cu metroul pe segmentul Raul Doamnei – Eroilor va avea o durata minima de deplasare de aproximativ 12 minute, iar un tren poate transporta 50.000 de calatori/ora/sens.
Proiectul de realizare a instalatiilor pentru Magistrala 5 este unul de referinta pentru UTI Grup nu doar din perspectiva complexitatii lucrarilor, ci mai ales prin faptul ca va contribui la imbunatatirea semnificativa a serviciului de transport metropolitan si la fluidizarea traficului in zona de vest a Bucurestiului, legand unul dintre cele mai mari cartiere bucurestene, Drumul Taberei, de centrul orasului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter