In primele 5 luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut cu aproape 20%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-26,8%) si cele de reparatii capitale (-19,9%). Volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente a crescut cu 8,9%. In intervalul ianuarie-mai a.c. volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3%, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-29,2%) si la cele de reparatii capitale (-20,1%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 18,6%. Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-40,6%), la cele nerezidentiale (-26,3%) si la constructiile ingineresti (-2,3%).
Scadere cu 21% a lucrarilor de constructii in luna mai
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna mai ca serie bruta cu aproape 21%, fata de luna corespunzatoare a anului precedent. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-24,9%) si la cele de intretinere si reparatii curente (-20,2%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4%. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: la imobilele rezidentiale cu 39,9%, la constructiile ingineresti cu 16,1%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,7%.
Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2010, comparativ cu luna mai 2009, a scazut cu 17,3%, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%). O majorare cu 7,5% s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6% si la cladirile nerezidentiale cu 12,3%. Informatii suplimentare, la www.insse.ro