RO EN
Coșul este gol

DUNWELL: Expansiunea companiilor a generat noi recorduri pe piata logistica, in T3

Aproape 50% dintre suprafetele de depozitare pentru care s-au semnat contracte de inchiriere in 2022 au fost tranzactionate intre iulie si septembrie anul acesta.
Potrivit lui Daniel Cautis, managing partner Dunwell, cresterea din trimestrul 3 a spatiilor industriale tranzactionate in acest an este considerabila: 312.285 mp in doar 3 luni, fata de 315.552 mp primele 6 luni ale acestui an.
„Este foarte reconfortanta aceasta crestere consolidata din trimestrul 3. Companiile pare ca au trecut peste indecizia cauzata de contextul politic actual si si-au continuat expansiunea. Cu atat mai mult ne bucura sa observam ca majoritatea contractelor semnate (53%) sunt pentru spatii noi, atat din partea operatorilor existenti, cat si a retailerilor nou sositi la noi in tara, care-si construiesc un hub stabil in Romania pentru o distributie centrala. Optimist este si faptul ca 17% dintre tranzactii sunt pre-inchirieri pentru spatii noi, ce urmeaza a fi construite.”, afirma Daniel Cautis, din partea Dunwell Industrial Brokerage.
Retailul este sectorul principal care a sustinut in primele 3 trimestre din anul 2022 economia romaneasca, conform acestei analize recente de piata a agentiei specializate in tranzactii industriale Dunwell.
In total au fost tranzactionati 627.837 de metri patrati de spatii de depozitare, peste o treime (36%) dintre acestia fiind ocupati de companii cu business in domeniul retail. Urmatoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica si e-commerce-ul, cu 11%, respectiv 9%.
Bucurestiul continua sa ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafetelor tranzactionate, urmat de Ploiesti, cu 25%. Urmatoarele orase vin la o distanta destul de mare, respectiv Arad, cu 3% si Timisoara cu 2%.
In continuare, inchirierile pentru productie acopera doar 8% dintre spatii, 76% fiind pentru depozitare, diferenta fiind alocata pentru activitati inca nespecificate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter