RO EN
Coșul este gol

COLAS: Scadere a veniturilor, cauzata de reducerea investitiilor publice din Franta

Compania specializata in lucrari de infrastructura Colas, parte a grupului francez Bouygues, a inregistrat o contractie de 3% a veniturilor din primele noua luni ale anului trecut, pana la 8,9 miliarde euro, in contextul in care venitul operational a crescut de sase ori, pana la 195 milioane de euro. Cifra de afaceri realizata in Franta s-a diminuat cu 10% in perioada analizata, scadere compensata numai partial de rezultatele obtinute in afara tarii de origine (+6%).
In ceea ce priveste activitatea de constructii de drumuri, veniturile obtinute in Franta s-au redus, in perioada ianuarie-septembrie 2015, cu 13% fata de aceeasi perioada din 2014, ca urmare a reducerii considerabile a investitiilor publice (intretinere de drumuri, dezvoltare urbana, transport public), dupa ce guvernul de la Paris a redus, pentru al doilea an consecutiv, bugetul destinat investitiilor in infrastructura. In Europa, veniturile obtinute din constructiile de drumuri au crescut cu 3%, rezultate foarte bune fiind inregistrate in Europa Centrala (+9%). Afacerile raportate de subsidiarele din America de Nord la finele lunii septembrie 2015 indica o crestere de 13% comparativ cu anul anterior, in timp ce in celelalte zone ale lumii s-au inregistrat evolutii medii de 5%.
In ceea ce priveste vanzarile de materiale pentru constructii, incasarile obtinute pe acest canal s-au contractat, in medie, cu 7%, evolutiile pe segmentele incluse fiind deosebit de eterogene: produse pentru constructia de cai ferate (+21%), sisteme de tubulatura si tevi (+4%), materiale pentru hidroizolatii (-3%), elemente de siguranta si semnalizare a traficului (-2%) si produse de rafinarie (-68%).
Pentru intregul an fiscal 2015, conducerea Colas estimeaza o scadere usoara a cifrei de afaceri fata de nivelul de 12,4 miliarde euro raportat la finele lui 2014.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter