RO EN
Coșul este gol

ERBASU Constructii primeste Trofeul George Assan - Brandul romanesc al anului

Aproape 7.000 de companii bucurestene, cu o cifra de afaceri cumulata de 82,2 miliarde de euro, in 2020, au fost premiate, miercuri seara, in cadrul editiei cu numarul 28 a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti.
Metodologia de selectare a companiilor premiate a fost aplicata unitar, la nivelul intregului sistem cameral, iar in stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat calculati in baza a 16 elemente extrase din situatiile financiare depuse de acestea la Ministerul Finantelor si la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Astfel, dintre cele 151.495 firme cu sediul social in Capitala, care au depus bilantul aferent anului 2020, au indeplinit criteriile de eligibilitate 49.092 firme, echivalentul unei ponderi de 32,4%. Dintre acestea, au fost distinse 6.958 de firme, care reprezinta 14,2% din totalul celor considerate eligibile, respectiv 4,6% din totalul firmelor care au depus bilantul aferent anului trecut.
In ceea ce priveste structura pe domenii de activitate, peste o treime (35%) dintre firmele premiate activeaza in domeniul serviciilor, 28% in comert, 20% in industrie, cate 6% in constructii si in cercetare, dezvoltare si high-tech, 3% in turism si 2% in agricultura, silvicultura si pescuit.
La nivel general, cele aproape 7.000 de companii aflate in top au realizat, in anul 2020, o cifra de afaceri de 82,2 miliarde de euro, in scadere cu 4% fata de editia precedenta. De asemenea, acestea au inregistrat un profit din exploatare de 7,2 miliarde de euro, cu 6% mai mic raportat la perioada de referinta.
Anul trecut, in cadrul firmelor premiate lucrau 528.904 de salariati, in scadere cu 6%, comparativ cu editia 2019 a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti.
Conform datelor CCIB, care citeaza situatia centralizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cu o rata a somajului de doar 1,2% fata de 2,93% la nivel national, Capitala concentreaza 22% din totalul persoanelor juridice din Romania, 21% din totalul salariatilor tarii, aproape 30% din suprafata de vanzare si din desfacerile cu amanuntul la nivel national, 17% din valoarea exporturilor romanesti si 31% din valoarea importurilor realizate de Romania, precum si circa 60% din activitatea de cercetare stiintifica.
La finele anului 2020, in Bucuresti activau 106.300 de societati comerciale cu capital strain (44% din totalul consemnat la nivel national), cu un capital social subscris cumulat de 25,6 miliarde de euro, respectiv 54% din totalul capitalului social subscris la nivel national de societatile cu participare straina la capital. La aceeasi data, 22 dintre primele 40 de companii dupa participarea straina la capitalul social subscris erau inregistrate in Bucuresti.
Pe langa distinctiile acordate pentru rezultatele economice obtinute in anul 2020, in cadrul evenimentului au fost decernate Trofee de Excelenta companiilor care, in ultimii cinci ani, s-au clasat pe primele trei pozitii in competitia elitelor, Trofeul "George G. Assan" - pentru "Brandul romanesc al anului" (compania Erbasu), trofeul "Ioan V. Socec" - pentru obiectivitate si profesionalism in reflectarea fenomenului economic (emisiunea "Bani in miscare" de la Digi24), precum si o serie de premii speciale unor companii multinationale si cu capital autohton, unei institutii publice si unor institutii de presa.
Trofee speciale au ajuns si catre: Robert Bosch SRL - angajatorul anului in industria automotive, Olimpic International Turism SRL - pentru sustinerea activitatii de internationalizare a firmelor romanesti, Ghele Impex SRL - pentru dezvoltarea activitatilor de productie de jocuri educative, MLH Creation Factory SRL (Maria Lucia Hohan) - pentru promovarea creatiei romanesti peste hotare, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului - pentru sustinerea si sprijinul acordat companiilor si firmelor bucurestene in realizarea si promovarea propriilor programe, si Aristide Caranda - pentru 90 ani de viata si 65 de ani in industria acumulatoarelor.
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat, miercuri, cea de-a XXVIII-a editie a Topului firmelor din Municipiul Bucuresti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter