RO EN
Coșul este gol

EUROPLAST INDUSTRIES: Firma a intrat in procedura simplificata de faliment

Magistratii completului C15, din cadrul sectiei a VII-a Civile a Tribunalului Bucuresti, au pronuntat la finele lunii octombrie a.c. o hotarare prin care dispun intrarea in faliment, prin procedura simplificata, a societatii debitoare Europlast Industries, implicata in productia de polistiren expandat. Decizia s-a luat ca urmare a admiterii cererii debitorului, caruia i s-a retras insa dreptul de administrare si a fost dizolvat. Instanta a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu societatea CII Petrisor Florin Ilie, care a sigilat bunurile din averea societatii debitoare si urmeaza sa definitiveze tabelul creantelor pana cel tarziu la data de 19 ianuarie 2015, dupa solutionarea eventualelor contestatii. Prima adunare a creditorilor a fost programata pentru 30 decembrie a.c., dupa ce acestia vor lua la cunostinta, pe 23 decembrie 2014, de tabelul preliminar al creantelor. Urmatorul termen pentru continuarea procedurii a fost stabilit la data de 4 februarie 2015. Comunicarea incheierii de deschidere a procedurii falimentului in forma simplificata a fost publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa la 7 noiembrie 2014.
De la livrari nationale de polistiren la pierderi si faliment
Controlata de omul de afaceri Gabriel Mazilu, compania Europlast Industries a fost infiintata in anul 1994, ca fabricant de materiale plastice in forme primare. In urma unor investitii in valoare de patru milioane de euro, derulate in anii 2004 si 2005, societatea a devenit, potrivit estimarilor proprii, „cel mai mare producator de polistiren expandat din Romania, avand de la infiintare un capital social subscris si varsat de 1,96 milioane USD si peste 100 de angajati”. Activitatea firmei din Capitala s-a desfasurat, astfel, prin intermediul a cinci puncte de lucru principale si a doua fabrici (una in localitatea Petresti, judetul Dambovita si alta in Satu Mare), la un moment dat fiind planificata extinderea activitatii printr-o alta unitate de productie, in Fagaras (Brasov). Distributia polistirenului expandat marca Europlast s-a efectuat pe plan national, prin intermediul unui parc auto propriu. Efectele recesiunii au afectat, insa, in mod semnificativ rentabilitatea si rulajul companiei, care a inceput sa aiba probleme inca din anul 2009, cand s-a consemnat prima pierdere, situatie ce s-a perpetuat ulterior, dupa cum arata informatiile publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice. Astfel, daca in ultimul an de crestere economica (2008) Europlast Industries a lucrat cu 90 de angajati, raportand o cifra de afaceri de 24,4 milioane de lei, in conditii de rentabilitate, in 2009 numarul angajatilor s-a redus la 59 de persoane, iar vanzarile nu au depasit 11,9 milioane de lei. Anul trecut, societatea mai avea 35 de angajati, inregistrand o cifra de afaceri de 8,2 milioane de lei si pierderi de 2,4 milioane de lei, in contextul unor datorii de 4,3 milioane de lei, care nu puteau fi acoperite de valoarea patrimoniului (activelor fixe), evaluata la cel mult 3,8 milioane de lei. Conform datelor disponibile la Oficiul National al Registrului Comertului, Gabriel Mazilu mai este asociat la alte patru societati comerciale  - Caraiman Com, Mac Group, Mac Prodimpex si EW Edelweiss Impex – dintre care ultima se afla in lichidare. Informatii suplimentare, la www.just.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter