RO EN
Coșul este gol

BT: Fondul Monetar estimeaza o crestere a PIB-ului cu 7% in 2021 si 4,8% in 2022

Fondul Monetar International (FMI) a lansat ieri a doua editie din acest an a raportului macroeconomic mondial, care include prognozele macroeconomice pentru 2021 si 2022 pentru economia mondiala si tarile lumii, actualizate prin incorporarea celor mai recente evolutii ale indicatorilor macro-financiari, internationali si interni.
Pentru Romania previziunile recente ale Fondului Monetar International exprima perspectiva cresterii PIB-ului cu ritmuri anuale de 7% in 2021, respectiv 4,8% in 2022, dupa declinul cu 3,9% an/an din anul pandemic 2020, aspect evidentiat in primul grafic din partea dreapta.
Comparativ cu previziunile anterioare se evidentiaza majorarea prognozei pentru dinamica anuala a PIB din 2021, de la 6% la 7%.
In ceea ce priveste dinamica medie anuala a preturilor de consum (pe standarde romanesti) specialistii institutiei financiare internationale previzioneaza accelerare de la 2,6% in 2020 la 4,3% in 2021, urmata de decelerare la 3,4% in anul 2022, aspect evidentiat in al doilea grafic din partea dreapta.
Nu in ultimul rand, specialistii institutiei financiare internationale prognozeaza intensificarea deficitului de cont curent (ca % din PIB) de la 5,2% in 2020 la 5,7% in 2021.
Pentru 2022 FMI se astepta la ajustarea raportului deficit de cont curent/PIB la 5,5%, aspect evidentiat in ultimul grafic din partea dreapta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter