RO EN
Coșul este gol

Rata de absorbtie a fondurilor europene din perioada 2014-2022 a ajuns la 64,5%

Premierul Nicolae Ciuca a afirmat ca rata de absorbtie a fondurilor europene aferenta exercitiului financiar 2014 - 2020 la care a ajuns Romania este de 64,5%, tara noastra situandu-se la un nivel egal cu Germania si foarte aproape de Franta (65%).
"Rata de absorbtie a fondurilor europene de 64,5% plaseaza Romania la un nivel egal cu Germania si foarte aproape de Franta (65%), depasind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu putin peste 56%). Procentul reprezinta 22 miliarde euro, bani intrati in tara din totalul de 35,2 miliarde euro alocat Romaniei pentru exercitiul financiar 2014 - 2020", a scris Ciuca, pe Facebook.
Potrivit acestuia, de cand PNL a preluat postul de premier, in Romania au intrat 7,8 miliarde euro.
"Prin comparatie, din ianuarie 2014 pana in octombrie 2019, Romania a accesat 14,2 miliarde euro. Guvernul PNL a reusit performanta de a aduce in Romania, intr-o perioada de un an si opt luni, mai mult de jumatate din banii care au fost atrasi de Guvernele care s-au succedat in primii cinci ani ai acestui exercitiu financiar european", a completat prim-ministrul.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter