RO EN
Coșul este gol

Ministrul Economiei: Romania va produce masti, combinezoane sanitare si biocide

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca a identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. In continuare, la nivelul ministerului se cauta solutii de parteneriat cu mediul de afaceri pentru productia de substante biocide.
"In urma discutiilor, am identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. Ne mai intereseaza productia de biocide si, in acest sens, cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii o aprobare, si o va obtine repede, pentru deschiderea unei linii de productie a biocidelor. Pe masura ce aceste demersuri se vor finaliza, le vom da publicitatii. Exista o solidaritate foarte mare in randul mediului de afaceri!", a scris ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.
Intr-o alta postare, Virgil Popescu a precizat ca este momentul ca industria productie a materialelor esentiale sa fie repornita.
"Cred ca aceasta criza care a venit peste noi si in Europa ne-a trezit constiinta si am vazut ca e normal si firesc sa avem productie de materiale esentiale in tara noastra. Cred ca e momentul sa repornim industria esentiala in Romania. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. In cateva zile vom produce masti de protectie in Romania", a subliniat oficialul.
"Lectia pe care am invatat-o in aceste zile este ca trebuie sa ne bazam pe propria noastra productie, sa nu depindem atat de mult de importuri. De saptamana viitoare sper ca putem incepe sa producem masti in Romania, iar productia de biocide si mai repede. Pentru sprijinirea celor mai afectate domenii de aceasta criza o sa incepem cu masuri graduale, iar acestea sa fie sustinute de Ministerul de Finante. Este nevoie de infuzie de capital in Romania", a mai scris Virgil Popescu pe Facebook.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter