RO EN
Coșul este gol

BERD: Credit de 40 milioane de euro acordat BT pentru reabilitare termica

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda Bancii Transilvania (BT) un imprumut de 40 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de reabilitare termica si eficientizare energetica a locuintelor. Fondurile vor putea fi accesate de beneficiarii de locuinte, de asociatiile de proprietari dar si de alti furnizori de servicii specializate.
Imprumutul face parte din Facilitatea de Finantare a Economiei Verzi (GEFF) in Romania, un program cu o valoare de pana la 100 milioane de euro pentru finantarea investitiilor in economia verde.
Conform datelor BERD, Romania ramane una dintre tarile cu cel mai mare consum de energie din Europa, sectorul rezidential generand circa 36% din consumul total de energie din tara noastra. La nivelul UE, media consumului de energie din locuinte a ajuns la 24% din total.
"BT este prima banca din Romania care acorda imprumuturi din fondurile BERD destinate eficientei energetice in sectorul rezidential. Ne asteptam ca si alte banci locale sa se alature programului", se arata intr-un comunicat BERD.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter