RO EN
السلة فارغة

KONECRANES estimeaza vanzari de 14 milioane de lei, in acest an

Konecranes Romania, subsidiara locala a grupului finlandez Konecranes - lider mondial pe piata utilajelor de ridicat si a podurilor rulante -, a inregistrat o cifra de afaceri de 5,2 milioane de lei in primele sase luni din 2016, pentru intregul an in curs conducerea companiei estimand un nivel de circa 14 milioane de lei al rulajului. Cu o experienta globala de peste 80 de ani in domeniul utilajelor de ridicat, Konecranes livreaza in Romania echipamente pentru sectoarele auto, de energie, minerit, pentru industrie, santiere navale, pentru piata otelului si in domeniul constructiilor. Grupul finlandez a incheiat anul fiscal 2015 cu afaceri totale de aproape doua miliarde euro, in crestere cu 3,3% fata de nivelul anului anterior.
Interviu cu Dana Oprea (57 de ani), director comercial al Konecranes Romania, manager cu o experienta de 32 de ani in domeniul utilajelor si echipamentelor pentru constructii.
 
- Ce estimari aveti privind piata locala de utilaje de ridicat din acest an?
- Piata utilajelor de ridicat care circula pe sine (poduri rulante, macarale portal, electropalane etc.), la care noi ne raportam, a evoluat sub asteptari comparativ cu anul 2015, in principal din cauza sistarii proiectelor cu finantare europeana. In masura in care problema absorbtiei fondurilor UE se rezolva in urmatoarele doua-trei luni, probabil piata va ajunge la valoarea anilor anteriori, respectiv la circa 16-17 milioane de euro pentru echipamentele noi, la care se adauga o valoare similara generata de serviciile specializate.
 
- Care au fost cele mai bine-vandute produse din oferta, in acest context?
- In primele noua luni ale anului in curs, in topul vanzarilor de echipamente noi s-au aflat podurile rulante tipizate cu electropalane CXT, cu sarcini cuprinse intre 5 si 25 de tone. Sectorul de servicii a avut, insa, o evolutie interesanta, ce va continua si in anii urmatori. In prezent, serviciile au o pondere de circa 30% in vanzarile totale ale Konecranes Romania, iar in urmatorii trei ani ne asteptam la o crestere constanta a acestui segment, cu un ritm anual de 6%-8%. Ne propunem dezvoltarea activitatii de service, astfel incat aceasta sa atinga nivelul celei de echipamente noi in decursul urmatorilor trei ani.
 
- Ce noutati ati inclus in oferta in ultima perioada?
- Cele mai noi produse aduse pe piata din Romania sunt reprezentate de podurile inteligente de tip CXT, acestea avand o serie de caracteristici «inteligente» care imbunatatesc substantial siguranta in exploatare si productivitatea. Ne referim la sistemele ASR (adaptive speed range - gama cu viteza adaptabila) sau ESR (extended speed range - gama extinsa de viteza), precum si la sistemele de control si comanda, in care viteza de ridicare este automat corelata cu valoarea efectiva a sarcinii din carligul macaralei, scazand de la viteza nominala spre 50% din aceasta (ASR) sau crescand cu 50% peste viteza nominala (la sarcini de pana la 20% din sarcina nominala), in cazul ESR. Printre noutati se mai afla sistemele de control al balansului sarcinii (sway control), tehnologia de mutare a sarcinii de la un punct fix la unul prestabilit printr-o singura apasare de buton si multe altele.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter