RO EN
السلة فارغة

HUSQVARNA estimeaza o cifra de afaceri de 25,5 milioane euro in Romania, in 2022

Subsidiara locala a producatorului suedez de utilaje destinate intretinerii spatiilor verzi – Husqvarna – a raportat afaceri de 24 de milioane de euro in 2021, in crestere cu 13% fata de 2020. Pana la finele anului, compania estimeaza afaceri de 25,5 milioane de euro in Romania, iar printre planurile companiei din acest an se numara inaugurarea a trei noi magazine tip concept store in Cluj, Brasov si Constanta. Este vorba despre investitii care se ridica la circa 1,8 milioane euro.
Piata utilajelor de ingrijire a spatiilor verzi este foarte dinamica si orientata catre noi tehnologii. „Observam o accelerare a tendintelor de upgrade si o schimbare de atitudine cu accent pe autonomia utilajelor si trecerea la acumulatori”, explica Emil Tint, CEO-ul Husqvarna Romania. Conform spuselor sale, la nivel de grup, politica Husqvarna de a contribui activ la un viitor sustenabil, se traduce prin linii de productie regandite pentru limitarea amprentei de carbon si game de produse cu niveluri reduse de emisii sau chiar zero emisii directe, cum este cazul robotilor de tuns gazon Automower.
La nivel mondial trecerea la utilaje pe acumulatori pentru intretinerea spatiilor verzi urbane este sustinuta prin legislatie. De pilda, adauga Emil Tint, in unele tari, primariile sunt obligate sa faca intretinerea spatiilor verzi publice - parcuri, gradini, cimitire sau terenuri de sport, exclusiv cu antreprize de peisagistica ce folosesc flote de utilaje alimentate cu acumulatori.
„Acesta este un segment aproape inexistent in Romania, fiind o bresa de piata pe care este foarte mult loc de crestere. Populatia noastra urbana este sensibila la subiectul poluarii nu doar cu noxe, ci si fonica, iar aceasta categorie de produse profesionale cu baterii a fost creata de Husqvarna tocmai pentru utilizare in zonele rezidentiale fiind nepoluante si mai silentioase decat motoarele pe benzina”, continua el.
 
Investitii de 166 milioane euro in cercetare si dezvoltare, la nivel de grup
Pionier si lider mondial in tunderea robotizata a gazonului, Husqvarna a investit la nivel de grup doar in 2020 aproximativ 166 de milioane de euro in cercetare si dezvoltare. Suma alocata cu precadere dezvoltarii serviciilor digitale si produselor automatizate cu acumulatori.
In cadrul celei mai recente conferinte internationale organizate de catre Husqvarna anul acesta, compania a anuntat ca este pregatita sa lanseze prima sa masina autonoma de tuns gazon cu zone de lucru delimitate virtual, pentru gradini private.
La ora actuala, compania se afla in plin proces de dezvoltare a acestei tehnologii pe care deja o furnizeaza in gama produselor profesionale prin solutia EPOS (Sistem de operare cu pozitionare exacta). Astfel, viitorul robot de tuns iarba va putea face mai mult decat sa intretina gazonul in stare excelenta. „O asemenea masina practic ar transforma Automower® intr-un fel de gradinar privat. Acesta va fi condus de inteligenta artificiala, facilitand protejarea sanatatii gradinii si a biodiversitatii, adaptandu-se perfect nevoilor personale ale proprietarului”.
 
 
Ce specificatii are prima masina autonoma de tuns gazon cu limite virtuale pentru gradini private
Viitoarea masina robotizata de tuns gazon va folosi cloud computing si AI pentru a simplifica modul in care clientul interactioneaza cu gradina sa, gestionand gazonul cu interventii umane minime.
Interactionand cu alte aparate si senzori inteligenti din jurul casei, de exemplu cu sistemele de irigare de la Gardena, masina de tuns gazon poate optimiza starea de bine a gazonului, la fel cum o face si un gradinar.
De pilda, isi poate adapta rapid comportamentul la date colectate punctual in timp real - cum ar fi prognoza meteo pentru zona respectiva. De asemenea, prin utilizarea datelor publice, capabilitatile de navigare ale robotului se vor extinde cel mai probabil si in zonele din afara gradinii. Acest lucru va simplifica procesul de tundere a al ierbii in zone adiacente.
Husqvarna anticipeaza, de asemenea, ca noua tehnologie va putea permite Automower® sa stimuleze biodiversitatea locala in gradinile urbane. Prin capacitatile sporite de analiza a datelor din surse din afara gradinii precum si prin utilizarea senzorilor care masoara factorii cheie de mediu din gradina, masina de tuns gazon ar putea optimiza cosirea si oferi recomandari despre cum se sustine cel mai bine biodiversitatea zonei gestionate.
„Estimam ca aceasta noua tehnologie va fi disponibila pentru piata din Romania in circa 2 ani”, spune Emil Tint. De asemenea, el mentioneaza ca, pe plan local, din datele companiei pe care o conduce, s-a sesizat o crestere a cererii pe segmentul masinilor automate de tuns gazon Automower, ale caror beneficii in termeni de timp liber si efort au fost foarte bine percepute si primite de catre clienti. Multi dintre ei cautand modele cu dotari complexe si tehnologii de ultima ora. „Este o tendinta fireasca, daca tinem cont de faptul ca investitia intr-un robot de tuns gazon se dovedeste a fi una avantajoasa pe termen lung si cu beneficii multiple pentru intreaga familie. Automower au zero emisii directe, sunt foarte silentioase, lucreaza autonom putand fi setate si controlate de pe smartphone, nu mai exista iarba de colectat si nu mai e nevie de personal angajat la fiecare doua saptamani pentru tunderea ierbii. Se incarca automat si pot gestiona peluze de la 600 la 3500 mp” conchide CEO-ul subsidiarei locale Husqvarna.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter