RO EN
السلة فارغة

DOKA: Crestere de peste 10% a afacerilor din primul semestru

Evolutia sectorului constructiilor private din primele sase luni din 2017 a determinat o crestere semnificativa a cererii de sisteme de cofrare pentru betoane, tendinta vizibila in majorarea cu 10%-15% a cifrei de afaceri a companiei Doka Romania in prima jumatate a anului. Conform datelor societatii, cele mai multe cereri au provenit din zona Capitalei si a judetului Cluj, sistemele manevrabile manual fiind cele care primeaza, fiind considerate varianta economica de executie a lucrarilor de cofrare. Lider al pietei nationale a sistemelor de cofrare, Doka Romania este subsidiara grupului austriac Umdasch, companie cu vanzari anuale de 1,28 miliarde euro in 2016 (+5,1%).
Interviu cu George Cristian Gheorghe (36 de ani), directorul de vanzari al Doka Romania, manager cu o experienta de 13 ani pe piata sistemelor pentru constructii.
 
- Ce tendinta de evolutie inregistreaza piata locala a sistemelor de cofrare in aceasta perioada?
- In prezent, piata locala a sistemelor de cofrare se inscrie pe un trend ascendent. In perspectiva, proiectele sunt finantate in mare parte din fonduri private. Promisiunile Guvernului in ceea ce priveste infrastructura sunt impresionante, insa speram sa se treaca si la fapte. In acest context, estimam ca piata de profil va inregistra, in acest an, o crestere de circa 10%-15% fata de nivelul din 2016.
 
- Care sunt principalele tendinte in domeniu, din punct de vedere tehnic?
- In ultimul timp, am observat ca tot mai multe firme de constructii dezvolta o cultura a sigurantei lucrului pe santier. In cadrul Doka, noi sustinem in mod constant acest lucru prin participarea la diverse conferinte de profil, dar si prin organizarea unor evenimente de promovare a sistemelor de protectie. In acelasi timp, exista, insa si companii chiar si de nivel mediu care renunta la aceste sisteme de protectie, in speranta unei eventuale economii de costuri. Siguranta in lucru ar trebui sa devina un element obligatoriu pe fiecare santier, nu o varianta optionala. Viata oamenilor valoreaza mai mult decat pretul platit pentru sistemele de protectie necesare. O alta tendinta remarcata in ultima perioada este cresterea ponderii cladirilor cu plansee tip dala, in special la cladirile de birouri si cele din sectorul comercial. Acest lucru permite utilizarea unor sisteme de cofrare performante, care cresc rapiditatea si siguranta in executie si pe care noi le putem pune la dispozitia clientilor.
 
- Ati observat modificari in structura cererii in ultimele luni?
- Din punct de vedere al segmentarii pietei, in 2017, la fel ca in 2016, o pondere importanta o au proiectele rezidentiale, dar si cladirile de birouri si alte proiecte non-rezidentiale. Infrastructura continua sa se situeze la un nivel minim.
 
- Care sunt principalele obiective pe care le aveti pentru perioada 2017-2020?
- In perioada urmatoare, ne propunem introducerea de noi produse si servicii inovatoare in oferta, care sa vina in sprijinul firmelor de constructii. Am reusit sa adaptam oferta Doka diverselor cerinte, astfel ca pentru firmele de constructii cu bugete mici avem gama de sisteme de cofrare Eco, iar pentru cele cu bugete mai mari, exista, in continuare, gama de top. In acest an am lansat in Romania un sistem inovator de cofrare a planseelor tip dala, comercializat sub denumirea DokaDek 30. Pe langa rapiditatea in executie, noul sistem confera si o siguranta sporita in lucru, componentele de sistem fiind concepute pentru a asigura o economie de timp si bani. Tinand cont de specificul pietei sistemelor de cofrare din Romania, avem in plan lansarea si altor produse si servicii Doka, ce vor fi prezentate in curand. 
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter