RO EN
السلة فارغة

ANALIZA: Perspective favorabile pe piata de utilaje si echipamente pentru constructii

Valoarea pietei de utilaje de constructii din Romania in 2022 a fost de aproximativ 1,2 miliarde euro, in crestere cu 10% raportat la anul 2021, cand s-au vandut echipamente de constructii in cuantum de aproximativ 1,1 miliarde euro, potrivit datelor UTILBEN, dealer de utilaje pentru constructii si agricultura. In primul semestru al acestui an, ritmul de cumparare a utilajelor a incetinit usor (-3%) in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, insa perspectivele sunt favorabile pentru dezvoltarea pietei pe termen scurt si mediu, avand in vedere fondurile europene de care va beneficia Romania pentru dezvoltare, in anii urmatori. In ceea ce priveste celelalte categorii de echipamente si unelte pentru constructii, prognozele pentru 2023 sunt, de asemenea, favorabile, cu un plus de pana la 20% estimat pe piata sistemelor de cofrare. Segmentul sculelor electrice stagneaza, in aceasta perioada, insa furnizorii spun ca piata este in proces de recuperare. Sectorul de ascensoare pentru cladiri noi se inscrie pe un trend descrescator in aceasta perioada, ca urmare a reducerii activitatii din domeniul constructiilor si in contextul scaderii vanzarilor de apartamente, in care clientii amana deciziile de achizitie a locuintelor. Conform unui raport publicat de The Business Research Company, piata globala a utilajelor autonome pentru constructii a depasit valoarea de 11,86 miliarde USD in anul 2022, inregistrand o rata agregata de crestere de circa 9,1% pe an, incepand din 2017. Estimarile indica o accelerare a dinamicii de dezvoltare estimata la 11,4% pe an pana in 2027, cand ar urma sa depaseasca pragul de 20 miliarde USD. Ulterior, ritmul se va tempera, pentru perioada 2027-2032 fiind preconizata o crestere agregata de 9,4% pe an, pana la 31,84 miliarde USD in 2032.
De asemenea, articolul mai contine informatii despre piata globala si cea europeana de utilaje, cu tendintele actuale de tranzitie catre echipamente electrice si autonome. Datele statistice sunt intarite de opinii ale reprezentantilor pietelor de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, ascensoare si scule electrice, respectiv:
  • Ruben Marian, fondator si CEO al companiei UTILBEN;
  • Ovidiu Pintilie, directorul comercial al CTE Trailers;
  • George Cristian Gheorghe, directorul de vanzari al Doka Romania;
  • Horea Pasc, Country Manager al MP LIFTS/ IFMA SA;
  • Bogdan Buca, Director Marketing al Hilti Romania;
  • Ryuichi Hashizume, CEO Makita Romania;
  • Henk Becker, presedintele diviziei Scule electrice Bosch.
Editia August 2023 a revistei Agenda Constructiilor este disponibila pentru abonati click aici!
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter