RO EN
السلة فارغة

SYMMETRICA continua planul de extindere prin investitii de 3,5 milioane de euro

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, isi continua planul de extindere prin inaugurarea de noi facilitati de productie dedicate elementelor pentru sisteme de canalizare. Astfel, compania a finalizat investitii de 3,5 milioane de euro intr-o noua unitate de productie, in Solca - Suceava, si in extinderea cu o noua linie de fabricatie in facilitatea din Prejmer - Brasov.
„Inca din 2020 am dat startul unui amplu plan de extindere a capacitatilor noastre de productie pentru elemente dedicate sistemelor de canalizare si am alocat un buget total de investitii, in acest sens, de cca. 9 milioane de euro. Pana la finalul anului trecut, am pus deja in functiune prima linie in cadrul fabricii din Vrancea (Doaga), pentru ca la inceputul acestui an sa inauguram locatiile din Solca si Prejmer”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, fabrica din Solca, Suceava, este o unitate de productie de sine statatoare, dedicata doar acestei categorii de produse. Amplasata pe un teren de 2 hectare, aceasta are in acest moment 12 angajati si a atras o investitie de 2 milioane de euro. Odata cu aceasta inaugurare, Symmetrica ajunge la 8 unitati de productie pe plan local.
Pe de alta parte, compania a alocat un buget de cca. 1,5 milioane de euro si pentru extinderea fabricii din Prejmer, Brasov, cu o hala de productie dedicata elementelor pentru sistemele de canalizare.
„Nevoia de bransare a populatiei la sistemul de canalizare, in contextul in care datele INSSE* arata ca doar 55,8% din populatia Romaniei are locuintele conectate la un astfel de sistem, arata o nevoie ridicata pentru produse dedicate. Tocmai din acest motiv, ne-am concentrat eforturile pe extinderea business-ului nostru si in aceasta directie, urmand ca in urmatoarele luni sa punem in functiune linii de productie pentru elemente de canalizare in fabricile noastre din Arad (Zimandu Nou) si Bistrita-Nasaud (Cociu)”, a subliniat Sebastian Bobu.
Potrivit datelor INSSE*, nevoia cea mai mare de extindere a sistemului de canalizare vine din zona de Nord-Est a tarii, unde, in 2020, doar 38,7% din locuinte erau bransate, si Sud-Muntenia, cu un procent de 38,9%.
Un sistem complet de canalizare cuprinde conducte de transport ape uzate/pluviale, camine de racord, camine de vizitare, supraveghere si intretinere. Din toate aceste elemente, compania produce intregul sistem de tuburi si elemente pentru camine - elemente de baza, inele pentru camine, inele aducere la cota, tuburi beton, reductii tronconice si placi din beton pentru acoperire.
In acest moment, cu 3 facilitati de productie dedicate acestor produse, Symmetrica a ajuns la o capacitate de productie totala de 120.000 de elemente anual. Dintre acestea, cea mai mare parte merg catre lucrarile publice de infrastructura a apelor potabile si uzate, insa si in proiecte publice sau private precum realizarea de decantoare, fantani, camine apometru, etc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter