RO EN
السلة فارغة

MACON: Crestere cu 80% a livrarilor directe realizate pe santiere

Producatorul de materiale de constructii Macon Group (incluzand companiile Macon Deva, Simcor Var Targu Jiu, Simbeton Oradea si Simterac Vadu Crisului) a anuntat, pentru 2011, o crestere de aproximativ 80% a livrarilor directe de produse pentru proiectele aflate in executie, fata de nivelul consemnat cu un an in urma. Pentru anul in curs, conducerea societatii vizeaza consolidarea pozitiei pe piata interna, precum si o majorare de 8% a cifrei de afaceri fata de nivelul din 2011. Vanzarile de blocuri din BCA au detinut, in continuare, o pondere de 50% din afacerile totale ale societatii, acestea aflandu-se in crestere fata de cele din 2010. Potrivit reprezentantilor firmei, rezultatele optime au fost generate atat de eficienta echipei de vanzari, cat si datorita parteneriatelor existente cu clientii traditionali. "Blocurile de zidarie Macon au fost utilizate la lucrari ce au vizat obiective de anvergura realizate in 2011, cum ar fi Centrul de Afaceri Sibiu, cele doua noi hale de productie ale Continental Automotive (din Timisoara si Sibiu, cladirea Baumax Oradea, ansamblul Palas Iasi, Lotus Mall - Oradea sau stadionul Cluj Arena. Desi anul trecut a fost, in ansamblu, dificil pentru producatorii de materiale de constructii, am inregistrat rezultate optime, care ne consolideaza pozitia de lider al pietei repsective din Romania", a declarat Marius Dumitru Marin, director general al Macon. Societatea detine doua unitati de productie a blocurilor de BCA, la Deva si Oradea, cu o capacitate totala de 700.000 mc/an. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) preluate de oficialii Macon, compania detine o cota de 21% pe piata de BCA, in crestere fata de nivelul din 2010. "Pentru anul in curs estimam ca domeniul materialelor de zidarie va ramane la nivelul lui 2011 sau, daca luam in considerare o varianta pesimista, este posibila o scadere cu aproximativ 5%. Desi estimarile pentru 2012 arata cel mult o stagnare a pietei materialelor de zidarie, la nivelul companiei ne-am propus si in acest an o crestere a vanzarilor fata de anul 2011", a precizat managerul Macon.
Majorare usoara si pentru divizia de prefabricate din beton
Afacerile diviziei de prefabricate din beton ale grupului au inregistrat o usoara crestere raportata la volumul total de vanzari inregistrat in cadrul tuturor celor patru categorii de produse (stalpi pentru linii electrice aeriene, elemente pentru drumuri si poduri, structuri din beton pentru hale civile / industriale si tuburi Premo). "Rezultatele pentru aceasta linie de afaceri au fost influentate, in principal, de evolutia pozitiva a elementelor prefabricate pentru drumuri si poduri, sustinuta de relansarea proiectelor de infrastructura si, in particular, de implicarea in lucrarile desfasurate in cadrul Coridorului IV Pan European - tronsonul Arad-Nadlac, tronsonul Deva - Orastie, la soseaua de centura a municipiului Arad, pe DN 79 (sectorul Arad - Oradea) sau la pasajul peste calea ferata din Alba-Iulia, acestea fiind doar cateva din lucrarile importante la care am participat in anul 2011", a precizat Marius Marin. Pe segmentul prefabricatelor pentru hale civile sau industriale, materialele Macon au fost utilizate, de asemenea, pentru realizarea unor lucrari importante, dintre care pot fi mentionate halele Faist Mekatronic Oradea, IPEC Alba Iulia si Mahle Timisoara. Totodata, vanzarile de var (care reprezinta a treia linie de afaceri din punct de vedere al ponderii in cifra de afaceri) s-au situat la un nivel similar celui inregistrat in 2010. O redresare puternica pe acest segment a fost consemnata in a doua jumatate a anului, dupa ce a devenit operationala investitia in cel de-al doilea cuptor Maerz, proiect ce a consolidat pozitia companiei ca al doilea producator de var din Romania. Celalalt sector de activitate, ce presupune furnizarea de teracota pentru sobe si seminee, a inregistrat, de asemenea un avans in ceea ce priveste cantitatea de vanzari realizata in 2011.
Investitii de 2,5 milioane de euro, realizate anul trecut
Macon a investit, in 2011, fonduri totale de 2,5 milioane de euro, proiectele finantate avand drept principal obiectiv marirea capacitatii de productie a varului prin punerea in functiune a celui de-al doilea cuptor de tip Maerz din cadrul fabricii existente. Pentru perioada 2012-2015, conducerea companiei are in vedere un plan investitional complex, peste 80% din resursele ce vor fi alocate fiind pentru cresterea productivitatii si a calitatii blocurilor de zidarie. "Prima etapa a acestui plan de investitii a fost finalizata la inceputul lunii mai 2012, de cand dispunem de o noua centrala termica la unitatea de productie de la Oradea. Detinem, astfel, cel mai modern sistem de generare a aburului industrial necesar realizarii blocurilor de BCA, precum si o linie de ambalare noua la unitatea de productie de la Deva, destinata imbunatatirii procesului, dar si uniformizarii sistemului de ambalare al materialelor, la cele doua divizii de productie", a mentionat directorul general al Macon. Informatii suplimentare, la www.macon.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter