RO EN
السلة فارغة

HOLCIM lanseaza ECOPlanet PLUS, ciment cu 30% mai putine emisii de CO2

Holcim Romania adopta un model de decarbonizare a business-ului, in patru piloni, desfasurat pe intreg lantul valoric al sectorului de constructii si lanseaza ECOPlanet PLUS, ciment aditivat insacuit cu performanta ridicata si peste 30% mai putine emisii de CO2, in tranzitia spre Net Zero.
Toate acestea in contextul lansarii unei noi identitati vizuale, atat la nivel de companie, cat si pentru noua gama integrata de produse la sac, aliniate identitatii globale, din dorinta de a vorbi cu o singura voce despre ambitia de a deveni lider global in solutii de constructie inovatoare si sustenabile.
Ca dovada a angajamentului de sustenabilitate asumat la nivel local, Holcim Romania ofera dovezi operationale, comunica eforturile si rezultatele realizate in cei peste 25 de ani de activitate in Romania si ambitii de sustenabilitate pentru 2030.
„Este un moment important din viata companiei noastre in procesul de realizare a obiectivelor Net Zero si in eforturile de a deveni lider in solutii inovatoare si sustenabile de constructie. Lumea este in continua schimbare, iar nevoia de solutii sustenabile este esentiala pentru a construi mai bine pentru generatiile urmatoare. Ne angajam ca pana in 2030 sa reducem cu 50% amprenta neta de carbon in productia de material cimentos fata de anul inceperii activitatii in Romania. De la inceperea activitatii Holcim in Romania si pana in prezent am realizat investitii esentiale pentru modernizarea, tehnologizarea si decarbonizarea operatiunilor, care se ridica la peste 900 de milioane de euro, pentru a sustine misiunea noastra ambitioasa.”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania si Market Head Moldova.
 
Un model integrat de decarbonizare in patru piloni
Holcim isi propune decarbonizarea business-ului, pe un model bazat pe patru piloni, de la operatiuni, la formulari inovatoare ale produselor si pana la faza de constructie si utilizare a cladirilor. Modelul de decarbonizare este sustinut de fapte si rezultate generate in timp, atat la nivel local, cat si global:
- Decarbonizam operatiunile Holcim - investim in tehnologii care sa permita utilizarea de combustibili alternativi, materii prime alternative si energie verde
- Livram produse si solutii cu performanta ridicata si emisii reduse de CO2 - construim inteligent, cu mai putine resurse, decarbonizand constructiile
- Dezvoltam solutii pentru cladirile din viitor - contribuim la construirea unor orase mai verzi si la utilizarea in mod sustenabil a cladirilor
- Incurajam utilizarea resurselor provenite din deseuri din constructii si demolari - stimulam constructia circulara prin reutilizare
7% din emisiile globale de CO2 sunt generate de industria cimentului. Suntem constienti de rolul si responsabilitatea noastra in privinta transformarii operatiunilor noastre in operatiuni mai verzi, proces prin care ne propunem in Holcim Romania o tinta de reducere cu 50% a amprentei de CO2 in productia de ciment pana in 2030, comparativ cu anul inceperii activitatii in Romania. In cei peste 25 de ani de activitate in Romania, Holcim si-a redus deja cu peste 25% emisiile nete de CO2 si a crescut cu 25% eficienta energetica.
Astfel, eforturile Holcim pentru indeplinirea obiectivului de a decarboniza operatiunile Holcim Romania, ca prim pilon strategic al modelului de decarbonizare, sunt directionate spre:
 
1. Reducerea emisiilor din procesul de productie
- Holcim Romania se aliniaza la strategia de circularitate a Grupului in ceea ce priveste utilizarea de materii prime alternative. Cu expertiza noastra in formulare inovatoare de produse, inlocuim la nivel global materiile prime naturale, cum ar fi calcarul, cu peste 20 de materii alternative cu emisii scazute de carbon, cum ar fi deseuri din constructii si demolari. De asemenea, tot la nivel global, intensificam ulilizarea de materii prime alternative, care contribuie decarbonizarea cimentului cu pana la 50% fata de cimentul Portland obisnuit.
 
2. Reducerea emisiilor din combustibili si energie electrica
- Alimentam fabricile noastre din intreaga lume cu combustibili alternativi, folosind materiale la finalul ciclului lor de viata, de la biomasa, la deseuri municipale. In Romania, ne propunem ca pana in 2030 sa depasim media europeana a fabricilor Holcim din Uniunea Europeana de 60% rata de substituire a energiei termice industriale produse din combustibili clasici fosili cu energie alternativa recuperata din deseuri (anvelope uzate, deseuri municipale si industriale etc).
- De asemenea, folosim energie regenerabila in toate locatiile noastre, iar pentru imbunatatirea eficientei energetice investim in instalatii de recuperare a energiei termice reziduale si in inlocuirea echipamentelor consumatoare de energie cu echipamente moderne. Ne propunem realizarea de achizitii dedicate de energie din surse regenerabile, avand planificate investitii pentru cresterea constanta a gradului de utilizare a acesteia in punctele noastre de lucru.
 
Lansarea Ecoplanet Plus, ciment aditivat insacuit, cu 30% mai putine emisii de CO2
Livram produse si solutii cu performanta ridicata si emisii reduse de CO2. Dupa lansarea in 2021 a primului ciment verde vrac ECOPlanet si a gamei de betoane verzi ECOPact, Holcim lanseaza ECOPlanet PLUS, ciment aditivat insacuit cu performanta ridicata si 30% mai putine emisii de CO2.
Lansarea ECOPlanet PLUS se aliniaza promisiunii brandului Holcim, de accelerare a tranzitiei catre constructii sustenabile. ECOPlanet PLUS este o solutie de clasa climatica A, un ciment cu performanta ridicata si 30% mai putine emisii de CO2, fata de cimentul de referinta la nivel european.
Pentru producerea ECOPlanet PLUS se folosesc tehnologii moderne si materii prime din surse gestionate responsabil. Acest nou produs contribuie la imbunatatirea aspectelor de mediu prin conservarea resurselor naturale prin continutul de materiale reciclate, dar si prin utilizarea surselor de energie verde.
Noul ciment este ideal pentru aplicatii multiple, asigurand obtinerea unor rezultate superioare in mod constant, conform clasei de rezistenta. ECOPlanet PLUS este dezvoltat pentru asigurarea durabilitatii constructiilor rezidentiale, comerciale si industriale, inclusiv pentru lucrari de renovare si modernizare.
 
Noua viziune de brand
Sustenabilitatea se afla in inima strategiei noastre, iar procesul de rebranding este un pas normal, de aliniere a identitatii vizuale locale la identitatea globala a Grupului Holcim, pentru a comunica la unison valorile, ambitiile si eforturile de transformare a mediului construit spre unul sustenabil.
Noua identitate vizuala este moderna, in culorile naturii, orientata spre viitor. Incapsuleaza o oferta holistica, dezvoltata in cei patru piloni ai decarbonizarii constructiilor. La nivel de Grup, reprezinta angajamentul nostru fata de transformarea verde, de la pamant (prin ciment), pana la cer (prin cladiri semete).
Holcim este in centru si conecteaza toate dimensiunile mediului construit – circular - cu posibilitati infinite: „Tranzitia spre net zero necesita o colaborare fara precedent pe intreg lantul valoric. Suntem constienti de rolul nostru in industrie si in lumea in care traim, astfel incercam la randul nostru sa ne responsabilizam colaboratorii, stimuland tranzitia la un mediu construit sustenabil prin promovarea solutiilor verzi. Iar noua identitate vizuala, atat prin culori, cat si prin mesajul aspirational, arata ca ne asumam sa construim o lume mai verde, mai inteligenta, pentru toti”, a adaugat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania & Market Head Moldova.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter