RO EN
السلة فارغة

GENERAL BETON estimeaza afaceri de 100 milioane de lei, in acest an

Compania General Beton, filiala romaneasca a grupului italian Tonon, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de aproximativ 100 milioane de lei, iar pentru anul 2016 conducerea societatii estimeaza mentinerea unei cote similare a veniturilor. La nivel national, General Beton detine noua statii de betoane cu o capacitate totala de productie de circa un milion de metri cubi pe an. Din punct de vedere cantitativ, in 2015 productia firmei s-a situat la aproximativ 500.000 mc, in crestere cu 18% fata de nivelul anului 2014. Statiile General Beton sunt dotate la un nivel tehnic ridicat, ceea ce le permite sa asigure o livrare prompta si un produs de calitate. Toate unitatile au in dotare laboratoare performante de incercare a betonului, cele de la Timisoara si Bucuresti fiind clasate ca laboratoare de gradul al II-lea. Compania lucreaza, in medie, cu 150 de angajati anual.
Interviu cu Aurel Enuc (43 de ani), directorul general al companiei General Beton.
 
- Ce obiective de investitii aveti in perioada urmatoare?
- Avem in plan o serie de investitii pe partea de reinnoire si extindere a parcului auto. Acesta este o latura importanta a bussines-ului nostru, fara de care serviciile oferite clientilor ar avea de suferit. In 2016 apreciem ca vom investi circa doua milioane de euro in implementarea tuturor proiectelor planificate.
 
- Care sunt problemele pe care le intampinati in derularea activitatii?
- Una dintre problemele cu care ne confruntam in prezent este cea a blocajului marilor proiecte de infrastructura, alaturi de lipsa de coerenta a ministerelor vizavi de demararea si derularea acestora. Speram, cel putin pentru a doua parte a lui 2016, intr-o ameliorare a acestei situatii. O alta problema foarte importanta pentru noi este cea legata de existenta si chiar dezvoltarea «pietei negre» in domeniul constructiilor, aceasta practica avand un mare impact negativ asupra afacerilor noastre si nu numai.
 
- Cum credeti ca va evolua piata constructiilor pe termen scurt si mediu?
- Desi primele luni ale anului in curs indica, o incetinire a dinamicii sectorului, cu evolutii lunare medii de 5%-6% fata de perioadele corespunzatoare din 2015, speram intr-o evolutie cel putin similara celei din anul 2015, cand piata constructiilor a crescut cu aproape 10%, fiind sustinuta atat de noile proiecte de cladiri de birouri din Bucuresti si din celelalte orase mari, cat si de investitiile din zona rezidentiala. Prognozele principalelor institutii specializate indica o crestere de aproximativ 5% in 2016, raportat la nivelul anului anterior.
 
- Ce estimari aveti referitor la piata de agregate si betoane, avand in vedere aceste prognoze?
- In primele trei luni ale acestui an, piata de agregate si betoane din Romania s-a inscris pe un trend descrescator (-3%) fata de aceeasi perioada din 2015, in pofida unui parcurs favorabil al sectorului de constructii. Pentru intregul an in curs estimam o stabilizare a pietei materialelor de constructii la nivelul anului anterior. O revigorare sustenabila a acestui sector de activitate este dependenta de investitiile in infrastructura.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter