RO EN
السلة فارغة

UTCB: Piata de constructii abunda in proiecte in toate stadiile, lipsesc inginerii

Domeniul constructiilor ramane unul dintre cele mai ofertante domenii in ciuda unui context epidemiologic ce a blocat o mare parte a economiei Romaniei. Pe 7 iulie 2021, reprezentantii celor mai importante institutii si companii din domeniul constructiilor s-au reunit in cadrul conferintei de presa organizata de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu scopul de a crea o platforma de dezbatere cu oportunitati si semnale de alarma, intr-un domeniu care a inregistrat o crestere de 3,3 % in primele luni ale anului 2021, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“Peste 3 ani, Romania va fi un santier deschis!”
Mariana Ionita, Director General CNAIR a reiterat disponibilitatea institutiei pe care o conduce de a trimite studentii din cadrul Universitatilor de Constructii din marile centre universitare in practica, inca din primii ani de facultate.
Cu toate acestea, desi piata de constructii abunda in proiecte in toate stadiile, lipsa specialistilor devine o problema din ce in ce mai acuta in Romania: “noi am lansat foarte multe proiecte, unele sunt acum in proiectare, alte sunt in implementare. Deja ne punem problema cu cine le implementam si vedem ca intampinam foarte multe proiecte in faza de proiectare. Ne lipsesc specialistii. Este o realitate. Peste 3 ani Romania va fi un santier deschis, in toate provinciile istorice”, a sustinut Directorul CNAIR in cadrul conferintei de presa.
O piata cu salarii competitive inca din primii ani de activitate
In ciuda lipsei de specialisti, piata constructiilor este una dintre cele mai profitabile, cu salarii ce ajung la 1000 de euro la doar cateva luni de la absolvirea unei facultati din domeniu.
“Salariile au crescut foarte mult in ultimii 2 ani. Cred ca daca luam in considerare cheltuielile pe care le avem in Romania, comparativ cu tarile din Vest, este mai bine platit in Romania un inginer. Porneste de la 1000 de euro dupa primele cateva luni un inginer care demonstreaza ca vrea sa faca meserie si ajunge la 2000 - 3000 de euro in cativa ani. La 10 ani de experienta [...] ia usor 3000 de euro net in Romania si aici noi vorbim in conditiile in care inca nu au inceput marile santiere. Si nu vorbim despre un an doi, ci de urmatorii 20 de ani”, a afirmat Cristian ERBASU, Presedinte la Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii.
#DAREFRESHROMANIEI este mai mult decat un slogan de campanie prin care Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si-a concentrat toate eforturile de a creste numarul de inscrieri pe locurile disponibile in cele 7 facultati ce fac parte din oferta educationala in 2021; este un indemn spre progres, spre inovatie si implicare din partea noilor generatii, implicare ce se va traduce in resetarea Romaniei, din toate punctele de vedere.
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti organizeaza si anul acesta admiterea 100% online. Viitorii studenti se pot inscrie la una dintre cele 7 facultati ale universitatii pe platforma dedicata lor: https://admitere.utcb.ro/.
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti ofera, pentru anul universitar 2021-2022, 965 de locuri cu finantare de la buget, 120 de locuri finantate din fondurile Universitatii si 670 de locuri in regim cu taxa pentru studiile universitare de licenta.
Programele de master pun la dispozitie 1000 de locuri, dintre care mai mult de jumatate sunt locuri cu finantare de la buget.
Inscrieri intre 7 iulie - 19 iulie
Admiterea la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti pentru studiile de licenta se va derula online in perioada 7 - 19 iulie. Pentru toate programele de licenta admiterea consta intr-un concurs de dosare, pe baza rezultatelor de la bacalaureat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter