RO EN
السلة فارغة

PwC: Asistenta pentru probleme de natura psihologica, potrivite pentru telemedicina

Sentimentele de izolare si singuratate, stresul sau nesiguranta au afectat sanatatea oamenilor in timpul pandemiei, 36% dintre respondentii la un sondaj realizat de PwC la nivel global aratand ca au avut simptome de anxietate sau depresie. Cei mai afectati de anxietate sau depresie au fost generatiile Z (42%) si Millennials (43%), potrivit raportului PwC Global Top Health Industry Issues 2021, care arata ca 44% dintre respondenti iau in calcul consultatiile virtuale pentru rezolvarea acestor probleme.
”In conditiile restrictiilor impuse de pandemie, vedem ca telemedicina a devenit in ultimul an nu numai o solutie pentru limitarea raspandirii virusului, ci si pentru consultatiile si sedintele online de psihoterapie. Sondajul nostru arata per total un interes extrem de ridicat pentru ingrijirea la distanta fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programari video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicina in pandemie aratand ca vor continua sa o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi insa alegerea specialitatilor potrivite pentru ingrijirea virtuala, iar managementul bolilor cronice si asistenta medicala pentru probleme de natura psihologica par a fi cele mai potrivite pentru telemedicina”, a declarat Ruxandra Tarlescu, Partener PwC Romania.
Raportul ”Accelerating the health economy of tomorrow” realizat de PwC in 2020 arata ca economia globala pierde aproximativ un miliard de dolari anual, ca efect al scaderii productivitatii cauzate de depresie si anxietate.
Telemedicina, intre reglementare si business
Este de asteptat ca progresele tehnologice si dorinta consumatorilor de confort sa conduca la adoptarea telemedicinei la un nivel care va schimba sistemul traditional de furnizare a serviciilor medicale. Astfel, din perspectiva afacerii, modul in care sistemele de sanatate vor aborda rambursarea in cazul serviciilor de asistenta virtuala va fi un factor de influenta cheie in dezvoltarea acestora.
”Pentru a mentine accesul pacientilor la ingrijire in timpul pandemiei, multe tari au adoptat politici de rambursare care au plasat ingrijirea virtuala la egalitate cu cea fizica si / sau au extins tipuri de servicii de telemedicina pentru care clinicienii ar putea fi platiti. Raman insa cateva semne de intrebare: daca aceste modificari de plata vor ramane in vigoare si daca rambursarea va varia in functie de tipul asistentei virtuale”, a mai spus Ruxandra Tarlescu.
Intre timp, investitiile in telemedicina cresc exponential, numai anul trecut ridicandu-se la 4,3 miliarde de dolari, in crestere cu 139% fata de 2019.
Optimismul cu privire la viitorul telemedicinei s-a vazut si in activitatea de M&A cu o tranzactie de 18,5 miliarde de dolari, respectiv achizitia Livongo Health de catre Teladoc. De asemenea, finantarea corporativa pentru companiile din acest domeniu s-a dublat anul trecut la nivel global, ajungand la 21,6 miliarde de dolari.
Sondajul PwC Global Top Health Industry Issues 2021 a fost realizat in luna ianuarie 2021 in randul a peste 10.000 de consumatori, impreuna cu interviuri cu liderii din domeniul sanatatii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter