RO EN
السلة فارغة

SINIAT si-a propus sa exporte 40% din productie, in 2016

Conducerea producatorului de placi de gips-carton, tencuieli si gleturi Siniat Romania, subsidiara grupului belgian Etex, si-a propus, pentru primul an de functionare a fabricii de la Turceni, cresterea exporturilor de la 30% la 40%, precum si majorarea cu 5% a vanzarilor din 2016. Tinta companiei este de a atinge o cota de 50% a exporturilor, incepand din 2017. "Vrem sa crestem, dar o vom face treptat. Am ales Romania deoarece consideram ca reprezinta o platforma esentiala pentru exportul din sud-estul Europei. Existenta termocentralei de la Turceni a reprezentat un factor esential in stabilirea pietei-tinta unde sa investim cele 50 milioane de euro", a declarat Jean Pierre Hanin, Head of Siniat Division, in cadrul grupului Etex. Incepand din acest an, Siniat Romania va exporta in zece tari din regiunea sud-estica a Europei, respectiv in Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Kosovo, Albania si Muntenegru. In primele noua luni ale anului in curs, vanzarile Siniat Romania au crescut cu 5% fata de aceeasi perioada din 2014, evolutie estimata a se mentine pana la finele anului in curs, caz in care, cifra de afaceri a companiei se va situa la circa 105 milioane de lei.

La data de 5 septembrie 2015, Siniat Romania a inceput productia la noua fabrica de gips-carton, construita la Turceni (judetul Gorj) in urma unei investitii de 50 milioane de euro. Unitatea este amplasata pe un teren cu o suprafata de 32 de hectare, din care ocupa o arie de 10 ha, fiind vizata o eventuala extindere in functie de evolutia cererii din sud-estul Europei. Capacitatea anuala de productie a fabricii de la Turceni este de 27 milioane mp, cat suprafata a peste 1.000 km de autostrada. Primul produs fabricat este NIDA Standard, singurul tip de placa de gips-carton din Romania armat cu fibra de sticla. Mai mult, din 2016 Siniat va produce la Turceni si placi de gips-carton pentru aplicatii in medii cu cerinte speciale, cum sunt cele cu umiditate ridicata, rezistenta la foc sau izolare acustica. Unitatea este prima din Romania care foloseste gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica. Materia prima obtinuta are puritate si consistenta ridicate, fiind excelenta pentru productia placilor de gips-carton. De asemenea, apa folosita in procesul de productie provine din apa pluviala adunata de pe acoperisurile fabricii si din propriile puturi forate, limitand astfel consumul de resurse din orasul Turceni. Apa reziduala este, la randul ei, reciclata intern.

Totodata, Siniat a investit un milion de euro in construirea unui drum nou, care faciliteaza accesul in fabrica. In noua unitate vor lucra 82 de angajati, care au fost pregatiti la fabricile Siniat din Romania, Italia si Germania.

***

Grupul belgian Etex, din care face parte Siniat Romania, este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale si solutii pentru constructii, fiind activ in 44 de tari, 121 de fabrici si avand circa 17.000 de angajati. Holdingul a accesat piata locala a constructiilor in anul 2007, prin subsidiara Wanit-Fulgurit din Bucuresti, devenita, ulterior, Creaton Romania. In afara placilor de gips-carton, grupul mai distribuie la nivel national, sisteme pentru acoperisuri, fatade si interioare. In anul 2012, concomitent cu preluarea afacerilor cu gips din Europa ale Lafarge, Etex a devenit proprietarul a 90% din actiunile Lafarge Arcom Gips si mai detine, in afara unitatii de la Turceni, alte doua fabrici (una de gips-carton in apropierea Capitalei si una de ipsos la Aghires - Cluj), precum si doua cariere (la Nucsoara - Prahova si Birtz - Cluj). Printre marile proiecte pentru care Siniat a livrat sisteme de gips-carton se afla salile de cinema - Cinema City, cladirea de birouri Green Court Bucharest, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Arena Nationala, centrele comerciale Mega Mall Bucuresti si AFI Ploiesti), complexul rezidential Stejarii Contry Club etc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter