RO EN
السلة فارغة

SIKA ROMANIA: Crestere procentuala de doua cifre a afacerilor din 2016

Sika Romania, parte a grupului elvetian Sika - lider global in domeniul produselor chimice si aditivilor pentru constructii -, a inregistrat o crestere de 25% a cifrei de afaceri din 2015, pana la 26,4 milioane de euro. Trendul ascendent a continuat si in 2016, pentru primele sase luni ale anului in curs conducerea companiei estimand o evolutie procentuala de doua cifre a business-ului, comparativ cu perioada similara din 2015, tendinta ce se va mentine cel putin pana la finele acestui an. In Romania, activitatea Sika este structurata in cadrul a sapte divizii, respectiv: Concrete (aditivi pentru betoane), Waterproofing (solutii si produse pentru impermeabilizari), Refurbishment (sisteme de inginerie pentru reparatii si reabilitari diverse, consolidari structurale si zona mortarelor uscate si speciale), Roofing (sisteme pentru acoperisuri), Flooring (sisteme pentru pardoseli industriale), Industry (solutii si sisteme pentru industrie) si Sealing & Bonding (sisteme pentru lipiri si sigilari). Fiecare dintre aceste linii de business proimoveaza produse de top, cu un aport consistent la cifra de afaceri a companiei.
Interviu cu Mihai Florea (38 de ani), Head of Waterproofing & Refurbishment in cadrul Sika Romania, manager cu o experienta profesionala de 13 ani pe piata de hidroizolatii.
 
- Ce perspective sunt pe piata locala a hidroizolatiilor, pe termen scurt si mediu?
- Piata materialelor pentru hidroizolatii a cunoscut o crestere in prima jumatate a anului in curs, urmand trendul pozitiv al sectorului de constructii. In urmatoarea perioada, suntem de parere ca aceste evolutii vor fi sustinute in special de segmentul rezidential, dar si de cel industrial si al aplicatiilor speciale in constructii. Piata hidroizolatiilor din Romania este destul de dinamica, inregistrand cresteri constante in ultimii ani, iar in acest context Sika Romania reprezinta unul din principalii furnizori de solutii si sisteme profesionale pentru hidroizolatii si impermeabilizari. Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane sintetice pentru hidroizolatii, al consolidarilor cu fibre de carbon, dar si al mortarelor speciale.
 
- Pentru ce proiecte de anvergura livrati sisteme?
- Sika Romania se identifica drept furnizor pentru majoritatea proiectelor de anvergura nationale, datorita solutiilor complete pe care le putem oferi in domeniul constructiilor civile, industriale si in infrastructura. Si anul acesta am avut proiecte cu care ne mandrim, atat prin prisma indeplinirii cerintelor primite de la arhitecti si proiectanti - lucru ce a dus la stimularea creativitatii inginerilor nostri -, cat si datorita beneficiarilor multumiti de calitatea produselor si ingeniozitatea sistemelor oferite, in Romania si in afara tarii. Printre aceste proiecte de referinta la care am participat in ultimii ani, se afla cladirile de birouri si comerciale Timpuri Noi Square, Green Court Bucharest, Park Lake Plaza, Bucharest One, Mega Mall, Floreasca City Center, The Lakeview, Metroffice Bucharest, Victoriei Office Building, City Park Mall - Constanta, Mall Dermatina Timisoara, Oregon Park Bucharest etc. Printre cele mai reprezentative lucrari realizate la monumente istorice, se afla lucrari precum Basilica Maria Radna, Manastirea Golia, Libraria Carturesti - Lipscani, Palatul Patriarhal, Biserica Mitropolitana Iasi, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti etc. De asemenea, am mai participat la constructia si reabilitarea aeroporturilor si hangarelor pentru avioane din Baneasa, Otopeni, Fetesti, Oradea, Campia Turzii, Cluj-Napoca si Sibiu, la depozite logistice si fabrici cum ar fi Mogosoaia Logistik Park, Logistic Center Mega Image Stefanesti, fabricile Yazaki - Braila, ETI - Craiova, Daimler - Sebes, Timken - Ploiesti, Kaercher - Curtea de Arges si altele asemenea, precum si la tunelul de cale ferata Danes - Sighisoara, la numeroase reabilitari de poduri, dar si la o mare parte a proiectelor de reparatii si reabilitari ale statiilor de tratare sau epurare a apelor uzate din importantele orase ale tarii, cum ar fi cele din Glina (una din cele mai mari statii de epurare din Europa Centrala si de Est), Giurgiu, Sibiu, Slatina, Sfantu Gheorghe, Braila, Craiova, Deva etc.). As dori sa punctez ca, la nivel global, Sika s-a detasat ca lider in acest domeniu, datorita inovatiei si a experientei indelungate ce dateaza inca din 1910, cand fondatorul companiei, Kaspar Winkler, a inventat mortarele de impermeabilizare Sika, testate si folosite de curand intr-unul din cele mai importante si indraznete proiecte ale secolului, Tunelul Gotthard, care a fost inaugurat la jumatatea acestui an. De exemplu, strict in domeniul hidroizolatiilor, numai in acest impresionant proiect, ce leaga Elvetia de Italia, Sika a livrat peste 3,3 milioane de metri patrati de membrane hidroizolante din gama Sikaplan.
 
- Care este capacitatea anuala de productie de care dispuneti?
- In acest moment, compania detine doua unitati de productie in Romania, respectiv o fabrica de aditivi pentru betoane, la Brasov, cu o capacitate de 10.000 tone/ an, precum si o unitate ce asigura realizarea mortarelor si adezivilor speciali pentru constructii, cu utilizare atat in domeniul industrial, cat si in cel rezidential, situata la Capusu Mare (judetul Cluj), cu o capacitate de 50.000 tone/ an
 
- Aveti in vedere lansarea de produse noi in urmatoarea perioada?
- In cadrul unitatii noastre de productie de la Capusu Mare dezvoltam continuu produse noi sub brandul local SikaHome si anul acesta deja am lansat mai multe sortimente inovatoare. De asemenea, treptat, fabricam in Romania tot mai multe produse din portofoliul general al Sika.
 
- Care sunt noile oportunitati si riscuri de pe piata constructiilor, avand in vedere noul context din domeniu?
- Piata de constructii a avut un parcurs foarte bun in primele sase luni din acest an, urmat de o usoara stagnare in lunile de vara, in perioada concediilor (in lunile iulie si august), semn ca si Romania se aliniaza la tendintele tarilor vestice. Totusi, suntem increzatori ca vom pastra ritmul anual de crestere de pana acum.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter