RO EN
السلة فارغة

ISOTECKLINE: Cererea de materiale pentru izolatii a crescut cu 15% in anul 2023

In contextul cresterii costurilor la energie, romanii acorda o tot mai mare atentie izolarii termice a locuintelor. Astfel, in 2023 interesul pentru materiale izolatoare se afla la cel mai ridicat nivel de pana acum, cu o crestere de 15% a cererii si de 16,17% a volumelor, la peste 120.000 mp lunar, fata de anul trecut pentru acest tip de produse, potrivit datelor ISOTECKLINE, unul dintre principalii producatori si distribuitori de izolatii pentru constructii din Romania, parte din grupul INATECH.
Consumatorii romani vor sa reduca cat de mult posibil cheltuielile lunare la utilitati, iar prezenta izolatiilor termice in pardoseli reduce facturile la energie termica cu peste 30% lunar. Astfel, printre cele mai cautate solutii de izolare, de dezvoltatori imobiliari si persoane fizice, se afla izolatiile pentru incalzirea prin pardoseala care contribuie cel mai mult reducerea costurilor cu energia termica, avand o cerere in crestere cu 15% anul acesta, urmate de izolatiile reflective si cele premium pentru parchet multistrat, potrivit ISOTECKLINE.
Cele mai multe solicitari de izolatii termice sunt inregistrate in Bucuresti-Ilfov, Cluj, Timisoara si Oradea, iar valoarea unei comenzi variaza intre 200 euro si 2.000 euro.
“Calitatea izolarii termice a devenit unul dintre principalele motive in alegerea si achizitionarea unei locuintei, atat pentru reducerea cheltuielilor lunare, cat si pentru confortul termic ridicat, in special pe perioada iernii cand consumul de gaze este mare. Prin urmare, un apartament sau o casa izolata termic cu materiale de calitate isi gaseste mai repede un cumparator decat o locuinta care inregistreaza pierderi de caldura. Cele mai cautate materiale sunt izolatiile pentru pardoseli din categoria premium, care contribuie la mentinerea confortului termic in locuinte si la reducerea costurilor la utilitati, dar sesizam un interes tot mai mare pentru solutii pentru incalzirea prin pardoseala. In plus, pe langa sporirea confortului termic, materialele izolatoare pentru pardoseli vin cu un avantaj suplimentar, cel al protectiei impotriva umezelii”, declara Cristian Badescu, CEO ISOTECKLINE, parte din grupul INATECH.
Totodata, izolatiile termice reflective, pentru izolarea tavanului si a peretilor, sunt tot mai folosite de dezvoltatori imobiliari si constructori in constructia caselor, atat pentru a reduce consumul de caldura pe timp de iarna, cat si pentru a mentine o temperatura optima pe timpul verii.
“Cu o crestere constanta a preturilor la energia termica, romanii se confrunta cu un efort financiar tot mai mare pentru a-si mentine locuintele la o temperatura confortabila in sezonul rece. In acest context, investitia in izolatii termice eficiente devine o optiune atractiva pentru multi proprietari de case si apartamente, obtinand astfel o reducere de 30% a cheltuielilor lunare cu energia. In plus, pe langa aceasta ratiune, romanii prefera izolatiile termice mai scumpe, dar de calitate, fabricate in Romania, cu o eficienta pe o durata de zeci de ani de la instalare. De asemenea, izolatiile termice sunt produse ecologice, nu contin substante toxice organismului si nu prezinta emisii radioactive, fiind reciclabile 100%”, explica Cristian Badescu, CEO ISOTECKLINE, parte din grupul INATECH.
 
Izolatiile fonice si acustice reprezinta, de asemenea, un interes crescut pentru dezvoltatorii imobiliari, cu precadere pentru a combate zgomotul de impact in apartamente.
Beneficiile izolatiilor termice sunt multiple, incluzand reducerea costurilor cu incalzirea, imbunatatirea confortului termic al locuintei si contributia la protejarea mediului inconjurator. Prin izolarea adecvata a peretilor, a acoperisului si a ferestrelor, se poate reduce semnificativ pierderea de caldura din locuinta, ceea ce duce la o mai buna eficienta energetica si la economii semnificative pe termen lung.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter