RO EN
السلة فارغة

HTI Romania vizeaza extinderea in agricultura, industrie si constructii navale

HTI International Romania, companie specializata in comercializarea de conducte, fitinguri si accesorii pentru lucrari edilitare si filiala grupului german GC-HTI, a raportat o crestere de circa 16% a cifrei de afaceri din 2015, pana la 14,2 milioane de euro. Potrivit datelor firmei, pentru 2016 se estimeaza o posibila diminuare de cateva procente a vanzarilor in lipsa proiectelor de anvergura. "Anul 2015 a constituit o perioada in care s-au finalizat proiecte, a existat un ritm alert, fiind, totodata, un an in care s-au inceput implementarile de solutii si sisteme in cadrul proiectelor, respectiv realizarea studiilor de fezabilitate, in vederea accesarii noilor fonduri pentru perioada urmatoare de programare, 2016 -2020. Anul in curs a debutat destul de «timid», fara proiecte de mare amploare si in care investitiile predominante sunt cele private sau realizate din fonduri locale. Comparativ cu primul trimestru al anului anterior, cifra de afaceri din intervalul ianuarie-martie 2016 a scazut cu 40%, motiv pentru care vom urmari investitiile atat din agricultura (irigatii), cat si din industrie", a declarat Daniela Mustocea, directorul general al HTI Romania.
Avand in vedere ca societatea este un furnizor de pachete de produse pentru infrastructura, conducerea acesteia a anuntat ca se bazeaza, in continuare, pe vanzarea preponderenta de tevi din diverse materiale, dar si ca se va extinde in aplicatiile dezvoltate, cu sisteme speciale, destinate irigatiilor, industriei si santierelor navale. "Ne-am configurat strategia de afaceri astfel incat sa ne putem extinde permanent, prin diversificarea continua a gamei sortimentale, infiintarea de noi puncte de lucru in diverse zone strategice, precum si prin dezvoltarea celor existente. Toate aceste actiuni vor putea fi sustinute prin noile departamente pe care dorim sa le dezvoltam, respectiv prin implicarea in noi domenii de activitate, cum ar fi zonele rezidentiale, agricultura, industria, constructiile navale si, in functie de deblocarea fondurilor, chiar si in aplicatii privind resursele regenerabile", a mai spus managerul HTI Romania.
 
Previziuni pozitive pentru 2016-2020
Pentru intervalul 2016-2020 se estimeaza continuarea finantarii si modernizarii sistemelor eficiente de alimentare cu apa, de distributie a apei si de epurare a apelor uzate din orase/ regiuni, pentru a se asigura conformitatea cu cerintele UE relevante privind atat calitatea apei, cat si dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor. Valoarea totala alocata Romaniei prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 pentru sectorul de apa este de 13,85 miliarde euro, din care 5,8 miliarde euro se vor cheltui pentru alimentarea cu apa potabila si diferenta, de 8,03 miliarde euro, pentru proiectele de canalizare. "In momentul actual, Romania are o piata extrem de concurentiala pe segmentul proiectelor de mediu si, dupa multe experiente in ultimii 15-20 de ani cu diverse fonduri (BERD, ISPA, SAPARD, SAMTID), inca nu am invatat, din pacate, sa alegem calitatea. Actualmente sper, pentru ultima mare incercare a fondurilor accesate pentru 2020, ca lectiile sa se fi invatat si sa dovedim ca putem accesa, corect si intr-un ritm corespunzator de absorbtie, cat mai multe fonduri", a precizat Daniela Mustocea.
***
La nivel national, HTI Romania s-a implicat, de-a lungul prezentei sale pe piata locala, in executia unor proiecte de referinta, cum ar fi: aductiunea Hateg - Deva, inchiderea minei Valea Blaj (judetul Maramures), extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata Iasi, reabilitarea sistemului de irigatii de pe raul Nistru si Cosnita, Puhaceni, Roscani - Republica Moldova, extinderea infrastructurii retelei de canalizare in orasele Moinesti si Buhusi, sistemul de irigatii Campia Covurlui, conducta de refulare Eforie Sud, reabilitarea sistemului de irigare Upper Prut River, aductiunea de apa Pucioasa - Fieni, extinderea infrastructurii de apa din Bacau si Targu Ocna, extinderea infrastructurii de canalizare din Darmanesti, alimentarea cu apa si retelele de canalizare din aglomerearea Targu Neamt etc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter