RO EN
السلة فارغة

ORADEA: Licitatie lucrari de 32 milioane euro constructie unitate de cogenerare

S-a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare privind etapa III a achizitiei lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Unitate de productie cogenerare de inalta eficienta pentru inlocuirea blocului 1 existent", dupa ce la inceputul lunii ianuarie a acestui an, primarul municipiului Oradea, Florin Birta si Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, au semnat contractul de finantare pentru proiectul prin care va fi modernizat blocul de cogenerare al CET, fiind instalata o sursa noua de producere a energiei electrice si termice. Valoarea estimata a achizitiei este de 136.714.133,39 lei (fara TVA).
Proiectul este finantat in cadrul programului guvernamental „Termoficare", implementat in perioada 2019-2027, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea „Programului multianual de finantare a investitiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea si extinderea sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor si pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006", respectiv Regulamentul din 6 decembrie 2019 privind implementarea Programului Termoficare (publicat in Monitorul Oficial nr 988 din 09 decembrie 2019). Programul de finantare este gestionat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).
Proiectul prevede inlocuirea grupului energetic de cogenerare G1 din CET Oradea, aflat la sfarsitul perioadei de viata, cu motoare termice pe gaze naturale cu functionare in regim de cogenerare si doua cazane de apa fierbinte. Acest bloc este singurul care a ramas din vechea instalatie termica a orasului. La momentul de fata, blocul este depasit fizic si moral, prin urmare se impune inlocuirea acestuia pentru a garanta furnizarea agentului termic catre oradeni. Dupa cum se stie, centrala electrica de termoficare CET Oradea a fost pusa in functiune din anul 1966, cazanul avand peste 320.000 de ore de functionare, iar turbina peste 310.000 ore de functionare.
Investitia propusa consta in instalarea etapizata a unei surse noi de producere a energiei electrice si termice.
Sursa de productie noua (Grup 7) va cuprinde: unitatea de cogenerare de inalta eficienta cu motoare termice de ultima generatie, cu functionare pe gaze naturale; schimbatoare de caldura cu placi pentru preluarea energiei termice in sistemul de termoficare; unitati de productie directa a energiei termice cu cazane de apa fierbinte - CAF (noua unitate de productie va functiona pe gaz natural avand o sarcina nominala de 50 MWt constituita din doua CAF-uri de cate 25 MW (CAF 3, 4).
Calitatea serviciului public de alimentare a populatiei cu energie termica in sistem centralizat, precum si volumul acestui serviciu prestat influenteaza in mod major calitatea vietii populatiei orasului, de functionarea adecvata a sistemului de incalzire local depinzand asigurarea apei calde menajere si confortul termic pe durata sezonului rece pentru mai mult de 70% din populatia Municipiului Oradea.
Scopul proiectului este de a contribui la cresterea competitivitatii si eficientei intregului sistem de termoficare, prin modernizarea tuturor componentelor sistemului de termoficare din Oradea.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter