RO EN
السلة فارغة

MTI: Investitii de 1,5 miliarde lei aprobate pentru dezvoltarea Portului Constanta

Trei hotarari de Guvern care vizeaza investitiile in Portul Constanta au fost adoptate in cadrul sedintei de vineri a Guvernului. Prima dintre acestea se refera la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Modernizare si extindere infrastructura de alimentare cu apa si canalizare in Portul Constanta”. Astfel, in urma promovarii acestui act normativ se creeaza cadrul legal pentru realizarea lucrarilor de modernizare si extindere a infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare in Portul Constanta in urma carora se va asigura furnizarea de apa potabila la parametrii tehnici impusi pentru presiune si debit de care are nevoie operatorul portuar si apa pentru asigurarea functionarii echipamentelor sau instalatiilor PSI.
Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 166 milioane de lei. Lucrarile vizeaza realizarea de sisteme alimentare cu apa (20,3 km), sisteme canalizare pluviala si menajera (9,1 km) si reabilitarea sistemului existent al retelei distributie a apei potabile (14,4 km). Durata de realizare a investitiei este de 32 luni, din care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic si 24 luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la bugetul de stat si din surse proprii ale CN APM SA Constanta.
Cea de-a doua hotarare adoptata are in vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Master planul infrastructurii rutiere si de acces a Portului Constanta – extinderea, modernizarea si reabilitarea drumurilor si pasajelor din Portul Constanta”. Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 721,3 milioane de lei. Practic, vor fi realizate drumuri noi si reabilitate cele existente, va fi instalat un sistem ITS pentru managementul traficului si vor fi modernizate cladirile pentru servicii, sistemele de iluminat si cele de preluare a apei, si va fi extins teritoriul portuar. Durata de realizare a investitiei este de 36 luni, din care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic si 28 de luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027 si de la bugetul de stat.
Totodata, Guvernul a adoptat si hotararea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Modernizarea infrastructurii de distributie a energiei electrice in Portul Constanta - etapa a II-a”. Astfel vor fi realizate urmatoarele capacitati: posturi de transformare modernizate si noi, prize de cheu modernizate si noi, stalpi de iluminat stradal si operational, LES 20 kV+6kV+0,4 kV, sisteme fotovoltaice montate pe cladiri existente, carporturi fotovoltaice si statii incarcare a vehiculelor electrice. Durata de realizare a investitiei este de 36 luni, din care 11 luni pentru proiectare si 25 de luni pentru executie, de la data emiterii ordinului de incepere. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la bugetul de stat si din surse proprii ale CN APM SA Constanta.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter