RO EN
السلة فارغة

CATD atribuie primele contracte dintr-un proiect european de 472 milioane de euro

Compania de Apa Targoviste - Dambovita (CATD) SA urmeaza sa fie beneficiara contractului de finantare pentru "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita in perioada 2014-2020". Valoarea totala a proiectului, inclusiv TVA, este de 471,83 milioane de euro.
"In prezent, avem in derulare contractul de sprijin pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru acest proiect, servicii cu o valoare totala de 26,7 milioane de lei asigurate de asocierea Tadeco Consulting SRL - Lider de asociere - Fichtner Water & Transportation GMBH (asociat) - Romanian Soft Company (asociat). Serviciile includ acordarea de sprijin pentru elaborarea aplicatiei de finantare si a tuturor documentelor suport, etapa finalizata, elaborarea documentelor de atribuire pentru contractele de lucrari, servicii si furnizare echipamente, inclusiv elaborarea proiectelor tehnice si a detaliilor de executie, verificarea de catre verificatori atestati, elaborarea documentatiilor pentru obtinerea tuturor avizelor si a documentatiilor pentru obtinerea autorizatiei de construire, precum si sprijin pe parcursul procesului de achizitie (etapa in derulare), organizarea a doua seminarii de prezentare a Studiului de Fezabilitate, respectiv a documentatiilor de atribuire (workshop-uri), precum si asigurarea de asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul executiei lucrarilor, conform Legii nr. 10/1995", a precizat Adrian Dumitru, directorul general al CATD SA.
Din totalul investitiei, valoarea eligibila ajunge la 396,5 milioane de euro, din care 316,8 milioane de euro reprezinta contributia UE, prin Fondul de Coeziune (85%), 48,45 milioane de euro vor proveni de la bugetul de stat (13%), 7,45 milioane de euro (2%) constituie contributiile din bugetele locale ale UAT-urilor beneficiare, iar 23,79 milioane de euro (6%) - cofinantarea CATD. Diferenta de 75,33 milioane de euro reprezinta TVA.
"In vederea finalizarii procesului de pregatire a proiectului, au fost transmise catre cele 54 de UAT-uri solicitari pentru obtinerea HCL si HCJ-urilor conform Studiului de Fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, in vederea asigurarii contributiei cotei de cofinantare de 2% mentionata mai sus. In cadrul acestui proiect vor fi finantate 19 contracte de lucrari, 3 de servicii si alte 3 de furnizare", a mai spus reprezentantul CATD.
Pana in prezent au fost incarcate in SICAP primele doua contracte de lucrari:
● CL1 - Surse de apa, rezervoare, statii de clorinare, statii de pompare, aductiuni pentru Targoviste, Aninoasa, Sotanga, Vulcana Bai, Dragomiresti, Tatarani, Vacaresti, Persinari, in valoare de 27,73 milioane de lei (fara TVA), cu termen de deschidere a ofertelor in data de 18 martie 2021;
● CL2 - Surse de apa, rezervoare, statii de clorinare, statii de pompare, aductiuni pentru Titu, Contesti, Racari, Lunguletu, Potlogi, Odobesti, Ciocanesti, Slobozia Moara, Produlesti, in suma de 38,9 milioane de lei (fara TVA), cu termen de deschidere a ofertelor in data de 22 martie 2021.
 
Estimari de crestere a cifrei de afaceri pana in 2022
CATD SA a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 68,5 milioane de lei, in crestere cu mai mult de 10% comparativ cu nivelul de 63,7 milioane de lei realizat in 2019. Conducerea companiei estimeaza un trend crescator al rulajului si in urmatorii doi ani, acesta urmand a ajunge la 70,6 milioane de lei in 2021, respectiv la 77,7 milioane de lei in 2022.
In ceea ce priveste obiectivele setate pentru urmatorii ani la nivel de companie, printre prioritati se mentin revizuirea istoricului de facturare si determinarea volumului de consum facturat, cuantificarea consumului facturat pentru diferite grupuri de clienti, determinarea potentialelor pierderi datorate ineficientelor sistemului de facturare si/ sau procesului de facturare, pregatirea unor estimari privind consumul autorizat nefacturat si calcularea volumului total al consumului autorizat nefacturat, estimarea componentelor variate ale consumului neautorizat si determinarea volumului anual al consumului neautorizat pe baza informatiilor care vor fi facute publice sau furnizate de catre operator, precum si definirea unei rate minime a suportabilitatii pentru zona de operare - analiza de suportabilitate pentru gospodariile cu venituri scazute.
Totodata, planurile operatorului includ identificarea, colectarea si procesarea informatiilor necesare, inclusiv integrarea bazei de date GIS in sistemul de Management al Activelor si extinderea sistemului GIS in toata aria de operare, stabilirea unei noi metodologii de tarifare pe baza planului de afaceri si a celui de investitii, pregatirea unei strategii tarifare pe urmatorii 5 ani, corelata cu strategia de tarifare din POIM si care sa respecte nivelul minim de suportabilitate determinat anterior si, nu in ultimul rand, reducerea pierderilor de pe retele.
Printre problemele care vor afecta, in continuare, activitatea companiei de utilitati, se afla furturile din retea, inregistrarile eronate de catre aparatura din teren, gestionarea pierderilor din sistem, intreruperile neprogramate de alimentare cu apa, retelele adiacente invechite, precum si neracordarea la sistemul de canalizare, acolo unde exista, motivul fiind refuzul cetatenilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter