RO EN
السلة فارغة

CA OLTENIA va gestiona investitii de peste 2,11 miliarde lei prin POIM 2014-2020

Compania de Apa (CA) Oltenia SA, operatorul regional al retelelor de alimentare cu apa si canalizare din judetul Dolj, implementeaza ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj, in perioada 2014-2020”. Valoarea totala a proiectului este de 2,11 miliarde lei, din care valoarea eligibila pentru finantare ajunge la 1,78 miliarde lei. 
"Principalul obiectiv al proiectului este infiintarea unor sisteme centralizate de alimentare cu apa si canalizare in cadrul judetului Dolj, avand ca scop final asigurarea unei ape potabile corespunzatoare din punct de vedere calitativ si cantitativ, protejarea mediului prin infiintarea sistemelor noi de canalizare menajera, cresterea gradului de confort si de conectare a populatiei. Investitiile vor fi realizate intr-un areal geografic care cuprinde municipiile Craiova, Calafat si Bailesti, orasele Bechet si Dabuleni, precum si comunele Carcea, Malu Mare, Bucovat, Pielesti, Ghercesti, Mischii, lsalnita, Simnicu de Sus, Cotofenii din Dos, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rast, Maglavit, Cerat, Calarasi, Ostroveni si Plenita. La acestea se adauga aductiunea lsvarna (ce strabate judetele Gorj-Dolj) - Craiova, prin intermediul careia vor putea fi alimentate cu apa 48 de localitati din judetul Gorj si 75 din Dolj, inclusiv municipiul Craiova", subliniaza av. Alin Ionut Suiu, directorul general al CA Oltenia SA.
 
Gradul de acoperire cu servicii de apa si apa uzata pentru localitatile in care opereaza CA Oltenia va ajunge la 100%
Prin implementarea proiectului, la nivelul retelelor de alimentare cu apa potabila vor fi reabilitate doua fronturi de captare subterana, aproape 48 km de conducte de aductiune, o statie de tratare a apei, doua rezervoare de inmagazinare a apei potabile, trei statii de pompare a apei si 11,6 km de retele de distributie a apei. De asemenea, reteaua va fi extinsa prin constructia a doua noi statii de captare si a altor doua de captare subterana, cu 173,6 km de conducte de aductiune, 10 noi statii de tratare a apei, 12 rezervoare de inmagazinare, 16 statii noi de pompare a apei si 156,78 km de retele de distributie a apei. In plus, vor fi instalate si sase sisteme SCADA.
In ceea ce priveste reteaua de canalizare, vor fi reabilitate aproape 26 km de conducte de canalizare si doua statii de pompare a apei uzate. Lucrarile de extindere vor include 422,23 km de canalizare noua, 83,65 km de conducte de refulare, 125 de statii noi de pompare a apei uzate si implementarea a trei sisteme SCADA.
"Prin realizarea acestor lucrari de interventie, gradul de acoperire al serviciilor de apa si apa uzata pe retelele administrate de Compania de Apa Oltenia SA va atinge procentul de 100%. In plus, vor fi reduse infiltratiile, exfiltratiile, in si din reteaua de canalizare, vor fi preluate si tratate apele uzate de pe raza localitatilor vizate de investitii", a precizat managerul CA Oltenia.
Perioada de implementare a proiectului este de 59 de luni, termenul de finalizare fiind programat in decembrie 2023.
 
Proiectul este in etapa de implementare
In prezent, se afla in derulare si contractul "Sprijin pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Dolj in perioada 2014-2020", ce include toate etapele pregatirii si implementarii proiectului mare. Perioada de implementare a acestuia este cuprinsa intre aprilie 2015 - decembrie 2020 pentru asistenta tehnica, respectiv pana la 31 decembrie 2023 pentru serviciile de asistenta aferente lucrarilor de constructii. Valoarea totala a contractului de finantare este de 8,83 milioane de lei, din care suma eligibila ajunge la 7,42 milioane de lei.
***
Compania de Apa Oltenia SA a incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 117,11 milioane de lei, in crestere cu peste 10% fata de nivelul din 2018. Pentru perioada urmatoare, conducerea operatorului regional estimeaza noi majorari ale rulajului, care ar urma sa ajunga la 125,34 milioane de lei in 2020 si la 130,35 milioane de lei in 2021.
In prezent, gradul de conectare la retelele administrate de CA Oltenia SA este de 78,2% la reteaua de apa potabila si de 62,6% la cea de canalizare. Dupa implementarea proiectului finantat prin POIM 2014-2020, gradul de racordare a populatiei la retele din aria de operare a companiei va ajunge la 100%.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter