RO EN
السلة فارغة

C. Steinweg Group construieste facilitati de operare containere in Port Constanta Sud

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027, anunta semnarea contractului de finantare cu C. Steinweg Romania pentru proiectul "Modernizarea si dezvoltarea Portului Constanta Sud, prin crearea de facilitati de operare a containerelor si marfurilor in zona administrata de catre C.Steinweg Romania - Faza 2”, cod MySMIS 318586.
Proiectul, care va fi implementat in municipiul Constanta, a fost depus in cadrul apelului "Dezvoltarea infrastructurii de transport in sectorul naval (porturi maritime, cai navigabile interioare si porturi interioare) - proiecte fazate din perioada 2014-2020” aferent  Prioritatii 7. Dezvoltarea transportului naval si multimodal, respectiv obiectivului de politica "O Europa mai conectata”. Investitia vizeaza atat finalizarea lucrarilor realizate in etapa I a proiectului inceput in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, cat si operationalizarea platformei portuare.
Contractul de finantare nr. 18/20.02.2024 contribuie la amenajarea unei platforme portuare, care sa ofere multiple functionalitati, scopul principal fiind acela de depozitare si de manipulare a marfurilor tipice (generale, containere, marfuri agabaritice si marfuri in vrac) care sunt operate in portul Constanta Sud. Suprafata totala a platformei este de cca 2,19 ha si se afla in zona de depozitare.
Astfel, lucrarile realizate de C.Steinweg Romania in cadrul acestui contract contribuie la: modernizarea infrastructurii portuare in vederea cresterii capacitatii de depozitare si  manipularii unui volum crescut de marfa in acord cu potentialul existent; cresterea accesibilitatii la porturile dunarene si pe sectoarele transfrontaliere; crearea unei legaturi intermodale modernizate care faciliteaza utilizarea unor moduri de transport diferite pentru transportul de marfa.
Valoarea totala a proiectului este de 21 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 12 milioane lei (6 milioane lei - Fondul de Coeziune si 6 milioane lei - bugetul de stat) si valoarea cofinantare eligibila a beneficiarului 248,333,75 lei. Finantarea nerambursabila in cadrul acestui apel reprezinta ajutor de stat acordat in baza Deciziei Comisiei Europene nr. C(2023)4700/07.07.2023.
Avand in vedere interesul strategic pe termen lung al Romaniei reprezentat de dezvoltarea Portului Constanta si de transformarea portului intr-un nod de transport de importanta regionala si globala, cu impact direct asupra dinamicii dezvoltarii zonei din punct de vedere economic, prin indeplinirea acestui obiectiv se doreste imbunatatirea capacitatilor portului, ca mijloc de atragere de noi investitii pentru dezvoltarea economica, inclusiv la nivel national.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter