RO EN
السلة فارغة

Planwerk si Prodeco finalizeaza studiul pentru Regenerarea Urbana a Pietei Traian

Primarul Dominic Fritz anunta finalizarea studiului de fezabilitate pentru Regenerarea Urbana a Pietei Traian si a 15 strazi adiacente, o investitie care va schimba la fata intreg cartierul.
"Cred cu tarie in potentialul cartierelor noastre istorice. Am finalizat prima etapa, printr-un proces deschis si transparent in care i-am implicat pe cei care locuiesc sau lucreaza in zona. Am integrat recomandari primite de la cetateni in actuala versiune a documentatiei. De exemplu, am crescut numarul de locuri de parcare, mentinand totusi atentia pe pietoni, iar in Piata Romanilor am introdus doua puncte de debarcare, unul pentru masini si unul pentru autobuzele scolare si autocarele care vin la Catedrala Millenium”, anunta primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Primaria Municipiului Timisoara a pus accent pe dezvoltarea de spatii pentru oameni, accesibile pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta si cu acces pentru riverani. O parte din cartier va trece printr-un proces de pietonalizare, similar cu cel din cartierul Cetate (zona Piata Unirii si strazile din jur). Traficul de tranzit dinspre centru va fi deviat pe str. Zlatna si cel dinspre Badea Cartan pe str. Piata Petru Rares – Ecaterina Teodoroiu. 
 
 
"Transformam intreaga zona intr-un al doilea centru istoric al Timisoarei si punem in valoare atat patrimoniul arhitectural superb, cat si potentialul cultural, turistic, comercial al zonei. Sunt cateva schimbari pe care noua amenajare le aduce. Inverzim Piata Traian si strazile din jur cu 355 de arbori si amenajam spatii unde locuitorii sa se intalneasca, sa socializeze, sa se relaxeze. Avem incluse parcuri, locuri de joaca, o piata de cartier moderna si facem posibil accesul tuturor in siguranta. E un proiect fanion pentru Timisoara, care pune omul in centrul amenajarii spatiului”, a adaugat primarul Dominic Fritz.
 
 
Piata Traian si Piata Romanilor (langa Catedrala Millenium) devin partial pietonale. In Piata Traian, pe doua laturi se elibereaza carosabilul pentru a completa spatiul pentru arbori si terase, iar in Piata Romanilor, una din strazile laterale catedralei va avea acces controlat. In locul carosabilului va fi realizata o zona de sport pentru elevii de la Liceul Shakespeare. Vor fi restrictionate pentru trafic auto si o parte din strazile Academician Corneliu Miklosi, I.L. Caragiale si Episcop Joseph Lonovici. In cateva puncte cheie, vor fi montati bolarzi automati si accesul va fi oferit riveranilor si celor care isi desfasoara activitatea comerciala, confesionala sau de alta natura in cladirile adiacente.
Proiectul prevede amenajarea a 3 parcuri, 2 locuri de joaca si o piata de cartier, dotata cu mobilier urban modern, pentru cei care isi vor vinde acolo produsele. Scuarul verde din Piata Corneliu Miclosi va fi intregit intr-un parc cu spatii de relaxare si socializare, iar zona din fata Sinagogii din Fabric va fi transformata in piateta. Amenajarea urbana va fi facuta astfel incat sa fie incurajata traversarea strazii intre cele doua puncte.
 
 
Piata Petru Rares devine spatiu pentru copii si familii in plimbare si relaxare. Aici se vor planta 23 de arbori, va fi creat un loc de joaca si o mini-piata cu conditii de comercializare moderne. Al treilea spatiu nou este piateta din spatele Bisericii Ortodoxe Sarbe, care se va continua pe strada Costache Negruzzi si va completa spatiile verzi existente cu un parc lung.
Zonele incluse in investitie: Bd. 3 August 1919 (partial), Piata Academician Corneliu Miclosi, str. Ion Luca Caragiale, str. Doctor Gheorghe Marinescu, str. Episcop Joseph Nischbach, str. Episcop Joseph Lonovici, Piata Romanilor, Piata Traian, str. Dacilor, str. Stefan cel Mare, str. Anton Pann, str. Titel Petrescu, str. Costache Negruzzi (partial), str. Petre Ispirescu, str. Ecaterina Teodoroiu (partial), str. Zavoi, Piata Petru Rares.
Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local. Urmatoarea etapa este elaborarea proiectului tehnic si a documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire. Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic sunt realizate de asocierea Planwerk si Prodeco. Valoarea totala estimata a investitiei este de 138.955.225 lei (fara TVA).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter