RO EN
السلة فارغة

PMB: Investitia in viitorul Spital Metropolitan ajunge la un miliard de euro

Constructia Spitalului Metropolitan Bucuresti si a celorlalte cladiri si facilitati adiacente viitoarei cladiri, ajung la un cost total de 4,7 miliarde lei (inclusiv TVA), respectiv la aproape un miliard de euro. Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investitiei au fost aprobati in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din 18 decembrie 2019.
Potrivit documentului, din valoarea totala a proiectului, lucrarile de constructii si montaj insumeaza 2,42 miliarde lei.
Pe langa cladirea spitalului, care va fi alcatuita din noua tronsoane interconectate (2S+P+8E+E9 tehnic), cu o inaltime de 40 de metri, si un turn (2S+P+12E+heliport) de 60 de metri, ansamblul propus va mai avea in componenta o cladire (P) cu functiune de gradinita si cresa, o zona rezidentiala formata dintr-un imobil (St+P+6E) cu 60 de apartamente cu doua si trei camere, un campus universitar, precum si realizarea lucrarilor de infrastructura din incinta (alei si drumuri/ sistematizare), dar si constructia unei strazi care sa asigure legatura dintre Sos. Pipera si strada propusa prin PUZ Inel Median (care uneste laturile nord-sud ale terenului unde va fi realizat proiectul).
Cladirile vor ocupa o suprafata construita de 27.188 mp si vor avea o arie desfasurata totala de aproape 250.000 mp. 
Spitalul va avea o capacitate de 857 de paturi, 93 de posturi de tratament, 113 paturi ATI, 44 de cabinete ambulatoriu, 33 de sali de operatie in blocuri operatorii, 21 de sali pentru mici interventii, 1.139 de locuri pentru parcare in subteran si 206 la nivelul solului, toate acestea urmand a ocupa o suprafata desfasurata de 217.672 mp. Valoarea investitiei in constructia efectiva a unitatii spitalicesti a fost estimata de reprezentantii PMB la circa 400 de milioane de euro.
Cladirea-turn cu heliport va include o zona administrativa, spatii hoteliere si cabinete medicale, urmand a avea o suprafata desfasurata de 19.380 mp.
Durata de implementare a proiectului este de 60 de luni (cinci ani), investitia urmand a fi defalcata astfel: 216,26 milioane de lei in primul an, 490,83 milioane de lei in al doilea an, 633,9 milioane de lei in al treilea an, un miliard de lei in anul patru de constructie si 2,35 miliarde lei in ultimul an de implementare, in care lucrarile de C+M se ridica la 715 milioane de lei, diferenta urmand a fi utilizata, cel mai probabil, pentru dotari.
Finantarea va fi alocata din bugetul local al PMB sau din alte surse legal constituite, dupa cum se arata in documentul aprobat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter