RO EN
السلة فارغة

ORADEA: Noul spital de boli infectioase va beneficia de finantare din PNRR

Noul spital de boli infectioase si pneumologie, care urmeaza sa fie ridicat pe str. Vladeasa din Oradea, a fost aprobat spre finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Unitatea spitaliceasca este una dintre cele 27 de unitati din tara care vor fi construite cu bani din PNRR.
Proiectul „Construire si dotare corp cladire destinat sectiilor de boli infectioase si pneumologie" a fost depus spre finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta - Componenta C12 - Sanatate, fiind proiectul care a reusit sa atraga cele mai multe fonduri din istoria municipiului Oradea.
Acesta va fi implementat de catre Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Oradea.
Finantarea nerambursabila este de 95% si reprezinta 565.718.132,07 lei (fara TVA), in timp ce contributia municipiului Oradea va fi de 5%, respectiv 28.285.906,60 lei (fara TVA). In acest moment, proiectul se afla in etapa de licitatie.
Spital construit sa corespunda cerintelor secolului XXI
Noul spital urmeaza sa fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vladeasa, el fiind proiectat sa corespunda tuturor cerintelor secolului XXI. Constructia se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continua a pacientilor (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, in functie de necesitati). La acestea se adauga 20 de paturi in regim de spitalizare de zi si 11 paturi pentru terapie intensiva, ajungandu-se la un total de minimum 249 de paturi si maximum 326 de paturi.
Capacitatile noului spital de boli infectioase si pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea sunt formate din zona de spitalizare continua, spitalizare de zi, zona de ingrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare si un bloc operator.
Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru urgente, cu camera de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale deservite: boli infectioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri si spatii pentru deservirea functiei educationale (sala conferinte, sali studiu, camere pentru rezidenti etc).
Totodata, va avea un compartiment pentru primiri urgente, camera de tratament si monitorizare, 3 izolatoare si cu cate o camera de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale.
Va cuprinde si un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialitati, precum si sali de tratamente. In cadrul ambulatoriului se va regasi si o camera hiperbarica. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum si din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regasi Dispensarul TBC.
Pentru a oferi servicii medicale complete in specialitatile vizate, noua cladire va cuprinde, pe langa serviciile necesare tratamentului pacientilor internati, si serviciile necesare diagnosticului (imagistica, explorari functionale, endoscopie bronsica si digestiva).
Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vladeasa, pe ambele laturi ale spitalului. Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme si 139 locuri de parcare biciclete, distribuite in parcaj subteran si parcaje la sol.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter