RO EN
السلة فارغة

MINISTERUL CULTURII: Sala de concerte cu peste 2.000 de locuri, in centrul Capitalei

Ministerul Culturii (MC) a anuntat ca va demara, in acest an, operatiunile pentru constructia unei sali de concerte cu o capacitate de 2.000-2.400 de locuri in zona centrala a Capitalei. In acest sens, pana la finele lunii iunie 2016, institutia va intreprinde demersuri importante pentru obtinerea finantarii si va identifica un teren in zona centrala a Bucurestiului. Totodata, pana la finele anului in curs, reprezentantii Ministerului Culturii intentioneaza sa semneze un acord-cadru de imprumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru finantarea investitiei si sa demareze procedura de achizitie publica a proiectului pentru construirea noii sali de concerte.
Printre planurile stabilite de MC pana la jumatatea lui 2016 se mai afla obtinerea finantarii si demararea procedurilor de restaurare si modernizare a cladirii Muzeului National de Istorie a Romaniei. Potrivit institutiei, procedura de achizitie publica pentru realizarea proiectului (concurs international de solutii) este in curs si se face direct de catre administratia Muzeului National de Istorie. Acelasi termen este prevazut si pentru obtinerea finantarii si demararea procedurilor pentru restaurarea si modernizarea cladirii Teatrului National "Lucian Blaga", din Cluj-Napoca. "Discutiile cu BDCE sunt incepute. In acest moment, asteptam realizarea unor vizite de documentare din partea bancii. Speram ca noul acord-cadru de imprumut, care va contine toate cele trei obiective de investitii de mai sus, va putea fi aprobat de consiliul de administratie a bancii in primul trimestru al acestui an", se arata in Planul de Actiuni Sectoriale 2016, publicat recent de Ministerul Culturii.
 
Incepe reabilitarea Muzeului National al Taranului Roman
In prima parte a anului in curs, administratia MC si-a propus demararea lucrarilor de consolidare si restaurare a Muzeului National al Taranului Roman. Contractul de executie este semnat, insa lucrarile nu au inceput din cauza lipsei alocarilor financiare in bugetul ministerului. Pentru anul 2016 sunt prevazute, in bugetul MC, fondurile necesare demararii lucrarilor si realizarii acestora conform graficului aprobat. Ordinul de incepere a executiei va fi dat in luna ianuarie, iar durata lucrarilor va fi de 18 luni de la data demararii acestora.
Pana in luna septembrie, MC mai are in vedere initierea lucrarilor de consolidare si restaurare a cladirii Muzeului National "George Enescu" - Palatul Cantacuzino, Muzeul Kalinderu si la Biblioteca Franceza "Omnia", din Craiova. In prezent, se actualizeaza proiectele pentru cele trei monumente istorice (SF + PT + DE). Dupa obtinerea avizelor pe documentatiile tehnice actualizate, vor fi demarate licitatii deschise pentru atribuirea lucrarilor de executie. Reprezentantii MC estimeaza ca data de semnare a contractelor si de demarare a lucrarilor luna septembrie 2016.
"Sectorul cultural nu are, in acest moment, un document strategic care sa imprime o directie clara de dezvoltare pe termen mediu si lung. Necesitatea unei strategii este data si de referirile la un asemenea document din Planul National de Dezvoltare 2014 - 2020 si din Programele Operationale pentru actuala perioada de programare a Uniunii Europene. Actualmente, exista o strategie sectoriala in domeniul culturii si patrimoniului national pentru actuala perioada de programare a Uniunii Europene, realizata prin consultare, dar aceasta nu a fost niciodata asumata oficial prin Hotarare de Guvern. Propunem revizuirea/ imbunatatirea/ adaugirea acestui document, precum si consultarea operatorilor culturali si societatii civile asupra continutului final", se mai arata in documentul citat.
Pana la sfarsitul lunii aprilie 2016, Ministerul Culturii a anuntat ca va prezenta Strategia Culturii si Patrimoniului National pentru aprobare prin Hotarare de Guvern.
Pentru a consulta varianta integrala a Planului de Actiuni Sectoriale 2016, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter