RO EN
السلة فارغة

Finantare PNRR de 880 milioane lei pentru construire corp nou la Spitalul Universitar

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, si managerul Spitalului Universitar de Urgenta din Capitala, Catalin Cirstoiu, au semnat, vineri, un contract pentru construirea unui nou corp la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), in valoare de 880 de milioane de lei. Proiectul de extindere se va realiza cu finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"Proiectul inseamna 880 de milioane de lei. Este o suma echivalenta cu bugetul Spitalului Universitar pe un an, ca sa vedeti ce inseamna aceasta investitie. Daca suprafata desfasurata a spitalului are 77.000 mp, acest nou corp de cladire aduce exact aceeasi suprafata. Dincolo de asta, importanta este perspectiva dezvoltarii medicale, a posibilitatilor terapeutice, diagnostice dar si pregatirea medicilor in niste domenii de nisa, pentru ca si asta isi propune acest proiect. Am semnat, astazi, inceputul unui nou spital universitar", a declarat Catalin Cirstoiu, vineri, in cadrul evenimentului intitulat "PNRR: un salt istoric pentru sanatate in Romania".
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Biroului OMS Romania, pentru a marca doi ani de la startul implementarii proiectelor majore din sistemul de sanatate din urma cu doi ani, cand presedintele Comisiei Europene, Ursula van von der Leyen, a vizitat Spitalul Universitar de Urgenta.
 
 
In prezent, proiectul de extindere a SUUB este in etapa de atribuire a contractului de proiectare si executie, prin licitatie publica. Contractul, publicat sub denumirea "Extinderea Aripilor A1 Si A4 ale Spitalulului Universitar de Urgenta Bucuresti cu regim de inaltime Sth+P+3E/ Sth+P+6E, amenajare parcari exterioare", are o valoare estimata de 428,9 milioane de lei (fara TVA) si o perioada de implementare de 33 de luni si se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, estimata a se incheia la data de 8 martie 2024.
Oferta castigatoare va fi selectata pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, in care componenta financiara are o pondere de 40%, iar cea tehnica de 60%, astfel: planul de implementare a contractului (20%), calculul NZEB (20%), experienta profesionala a managerului de proiect (12%), respectiv experienta profesionala a proiectantului de constructii civile (8%).
 
 
Extinderea presupune constructia a doua cladiri noi, ce vor gadzui o noua Unitate Primiri Urgente cu o capacitate de 20 de paturi pentru urgente minore si majore si 12 paturi supraveghere critici si non-critici, cabinete de consultatii, imagistica CT, RX si ecograf; o sectie de gastroenterologie cu 50 de paturi; 11 cabinete de investigatii (endoscopie, colonoscopie, ecografie, spirometrie, EKG, bronhoscopie); un bloc operator (de sine statator) cu 5 sali de operatie, sterilizare, zona pre si post operator; sectie ATI cu 26 de paturi; sectie de ortopedie cu 26 de paturi cu un bloc operator cu 4 sali de operatie; precum si sectii de chirurgie cardiovasculara, cardiologie, gastroenterologie, medicina interna, chirugie generala si urologie, fiecare cu cate 25 de paturi.
Noile cladiri vor fi ridicate pe un teren cu suprafata de circa 9.200 mp.
Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de compania Rezidential Premium Arh, din Bucuresti. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter