RO EN
السلة فارغة

CLUJ: Investitie de 43 milioane euro intr-un centru adecvat pentru neurochirurgie

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Recompartimentare cladire existenta si extindere cu un corp nou – Sectia clinica neurochirurgie – Centru de patologie vasculo-cerebrala si neurochirurgie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca”.
Documentul aproba o investitie de 214 462 000 lei intr-un sediu adecvat pentru patologia neurochirurgicala asa-zis cronica si de cea vasculara in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. Finantarea obiectivului de investitii se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
Noul Centru Regional de Boli Cerebro-Vasculare si Neurochirurgie va raspunde atat cerintelor impuse de patologia vasculara si neurochirugicala, cat si exigentelor unei asistente medicale de cea mai inalta calitate.
La finalizare, Centrul de patologie vasculo-cerebrala si neurochirurgie va avea un bloc operator cu 6 sali operatie si un bloc operator hibrid pentru tratamentul afectiunilor vasculare (care va permite introducerea unor noi tehnici teraputice).
De asemenea, sectia de Terapie Intensiva va cuprinde:
- Module de cate 4, respectiv 5 paturi de TI cu puncte de observare, monitorizare si tratament pentru fiecare modul;
- Numarul de paturi va fi de 23, o crestere cu 7 a numarului de paturi fata de situatia actuala;
- Spatii destinate medicilor, asistentelor, personalului de ingrijire;
- Depozite medicamente, materiale sanitare, materiale de curatenie;
- Intregul flux al pacientilor permite asigurarea unui circuit steril.
 
Sectia cu paturi va avea urmatoarea configuratie:
- Compartimentul de Neurochirurgie Pediatrica, cu 6-8 paturi cu circuite separate;
- Saloanele cu paturi – crearea a 8 saloane cu 2 paturi, precum si 8 saloane cu 5 paturi, pe cele 2 niveluri, cu respectarea normativelor de spatiu si confort destinat fiecarui salon si pat;
- Compartimentarea va putea creste numarul de paturi, fapt ce ar permite cresterea semnificativa a numarului de cazuri ce pot fi asistate;
- Cresterea numarului de paturi impune si cresterea numarului de posturi de medici specialisti, asistente, infirmiere, deci cresterea numarului de locuri de munca.
- Fiecare etaj este prevazut cu spatiile necesare personalului medical, spatii de depozitare material sanitare, medicamente;
- Circuitul este asfel conceput incat la toate nivelurile sa se mentina un maxim de circuit steril.
Durata de executie a investitiei este de 33 luni, iar suprafata construita va fi de 1.471 mp, iar cea desfasurata 8.675 mp.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter