RO EN
السلة فارغة

CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI: Au inceput lucrarile la zidaria suprastructurii

Odata cu incheierea sarbatorilor din luna ianuarie 2014, lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti au fost reluate, pe santier lucrandu-se la suprastructura lacasului de cult. Etapa edificarii structurii de rezistenta a edificiului este destul de complexa, antreprenorul general - compania Strabag - urmand a definitiva constructia acesteia in mai multi ani. „Pe santier, se lucreaza in continuare la nivelul cotei parter, la montajul armaturii flexibile, pentru cea rigida fiind finalizate procedurile de asamblare pana in prezent. Cu toate acestea, mai sunt cateva elemente ce se vor monta dupa faza turnarii betonului in interiorul lor. In plus, se realizeaza suduri la armatura flexibila, la placutele si la jonctiunile de bare, in urmatoarea etapa urmand a fi demarate lucrarile la zidaria lacasului. Avand in vedere conditiile meteo actuale, s-au luat masuri de protectie a zonelor in care vor fi executate lucrarile de zidarie, prin construirea unor corturi din materiale sintetice si incalzirea spatiului din interiorul acestora”, a declarat inginerul Dan Dumitrescu, in calitate de diriginte de santier.
 
Santierul Catedralei Manturii Neamului - retrospectiva 2013
In 2013 s-au incheiat mai multe etape importante din cadrul proiectului de constructie a edificiului, in primavara fiind realizata “la rosu” infrastructura acestuia (respectiv radierul casetat si cele trei subsoluri), in timp ce, in toamna, au fost demarcate lucrarile la suprastructura viitorului lacas.  “Lucrarile care se inalta de la cota 0 au fost impartite de firma constructoare in 11 loturi, pentru eficientizarea fortei de munca si monitorizarea facila a etapelor de constructie, aceasta metoda fiind optima inclusiv pentru echipa de verificare a calitatii lucrarilor. Pe langa numarul impresionant de muncitori si ingineri prezenti pe santier, se remarca o concentrare semnificativa de utilaje noi, necesare in aceasta etapa, care sprijina activitatea celor patru macarale-turn, care au fost folosite din momentul construirii radierului casetat al catedralei. Pe amplasament se afla circa 130 de muncitori si 20 de ingineri supraveghetori, 3 macarale de mare tonaj necesare pentru montarea elementelor de armatura rigida (ce nu pot fi manevrate cu macarale-turn) si un utilaj Manitou pentru descarcarea materialelor”, a adaugat Dan Dumitrescu.
***
Structura de rezistenta cuprinde urmatoarele elemente: radierul casetat, subsolurile 3, 2 si 1, care au fost concepute si construite pentru a prelua sarcinile lacasului si pentru a rezista la seisme care depasesc 8 grade pe scara Richter. Aceasta porneste de la -22 de metri si ajunge pana la -0,10 metri. La nivelul subsolurilor 2 si 1 se afla sala polivalenta, cu o suprafata de 1.684 de metri patrati si mai multe componente specifice complexe: bolti, arcade, coloane, holuri de acces etc. In jurul salii se afla doua placi intermediare, care fac legatura cu celelalte incaperi de la subsolurile 2 si 1. Odata cu turnarea placii de la cota 0 s-a finalizat si planseul casetat al salii polivalente. Pana in prezent, edificarea elementelor structurii de rezistenta s-a facut dupa un sistem unic de lucru, in care succesiunea lucrarilor a fost urmatoarea: montarea armaturii rigide si flexibile si sudarea acestor componente, construirea cofrajului si turnarea betonului. Informatii suplimentare, la www.catedralaneamului.ro 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter