RO EN
السلة فارغة

SIXENSE: Este necesara implicarea ferma a statului in procesul de digitalizare

Industria de constructii a facut pasi fermi in ultimii ani in directia integrarii noilor tehnologii, insa marea provocare ramane, in continuare, faptul ca acest avant nu este neaparat sustinut de interventia statului sau facilitat la nivel de legislatie, ci mai degraba reprezinta un demers tot la nivelul intreprinderilor private, respectiv initiative ale unor asociatii profesionale sau reprezinta un efect al proiectelor de smart city, initiate de anumite municipalitati.
"De exemplu, se discuta foarte mult despre BIM si implementarea sa in companiile de proiectare si de constructii. De asemenea, sunt extrem de prezenti in piata furnizori de solutii de digitalizare a procesului de project management in constructii, iar asta cu siguranta va avea un impact in viitorul apropiat. Problema cea mai mare este ca nu exista continuitate in ceea ce inseamna procesul de constructii: daca o parte integreaza tehnologia, este nevoie ca si cealalta parte, care preia apoi fraiele, sa poata folosi, de asemenea, tehnologia si sa nu segmenteze sau blocheze proiectul. Este inca mult loc sa informam, sa formam specialisti care sa foloseasca la adevaratul potential tehnologiile existente si sa le aducem in toate etapele de viata ale unui proiect, inclusiv in faza de exploatare", a declarat Mariana Garstea, director general Sixense Romania. Compania este specializata in solutii de monitorizare si urmarire a comportarii constructiilor in timp si face parte din Sixense Group, lider mondial in domeniu.
Sixense Romania se adreseaza 100% segmentului B2B - incepand cu autoritatile publice si gestionarii de infrastructura, pana la dezvoltatori, investitori, proprietari de proiecte de constructii civile. Cele mai apreciate solutii din portofoliul companiei sunt Beyond Asset, Beyond Monitoring respectiv Carapace. Circa 70% dintre partenerii Sixense sunt companii de constructii, insa solutiile propuse sunt folosite, de fapt, de dezvoltatori sau autoritati publice.
"Prin ceea ce facem, ne propunem sa digitalizam trei procese extrem de importante din industria de constructii: project management, risk management, respectiv asset management. Desigur, dificultati exista, ca in orice domeniu pe care vrei sa il inovezi, iar reticenta la schimbare este acuta pe alocuri. Ne confruntam si cu nevoia de a explica mereu ce presupune cu adevarat transformarea digitala a anumitor procese, care sunt beneficiile pe termen scurt si pe termen lung ale acesteia. Constientizam toate aceste provocari si tuturor incercam sa le raspundem, in asa fel incat sa miscam lucrurile in directia buna spre evolutie si performanta. Noi credem ca, mai intai, un produs bun si o echipa cu expertiza reala fac jumatate din munca", a precizat Mariana Garstea.
 
Solutii globale Sixense adaptate la piata locala
Compania continua, in consecinta, sa dezvolte si sa integreze solutiile software din portofoliul global Sixense si sa le adapteze la piata locala, in asa fel incat utilizatorii sa beneficieze cat mai rapid de avantajele transformarii digitale.
"Ne consolidam deja pozitia in ceea ce priveste solutiile digitale de monitorizare structurala si geotehnica in timp real (Beyond Monitoring) si continuam sa promovam si solutiile digitale pentru etapa de exploatare (cum ar fi Beyond Asset sau Carapace). In viitor, ne dorim sa continuam sa contribuim activ la cresterea standardelor in piata si la o cat mai buna intelegere a modului in care integrarea de noi tehnologii schimba in bine orice fel de proiect de constructii. Ne preocupa subiectul sanatatii structurale pe termen lung si a ceea ce trebuie sa facem pentru a avea o infrastructura smart. Personalizam foarte mult solutiile digitale oferite - in functie de fiecare industrie, de fiecare client si de riscuri foarte specifice. De exemplu, avem in plan lansarea Beyond Monitoring pentru cai ferate si baraje", a mai subliniat Mariana Garstea.
***
Sixense Romania ofera tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, precum si inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor (asset management) si platforme informatice digitale.
Compania este prezenta in Romania din 2009 si are in portofoliu proiecte precum prima sectiune a Magistralei 5 a metroului din Bucuresti (monitorizare geotehnica si structurala), tunelele Danes si Sighisoara (monitorizare geotehnica si structurala feroviara), Magistrala 4 de metrou Bucuresti (monitorizare structurala in exploatare), podul nou de la Agigea (monitorizare structurala in exploatare) sau cladirile de birouri Tiriac Tower, Ana Tower, Green Court C (monitorizare geotehnica si structurala) etc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter