RO EN
السلة فارغة

NextUp Solutions: Investitiile in digitalizare, blocate de intarzierea fondurilor UE

IMM-urile sunt tot mai interesate de digitalizare si de accesarea de solutii digitale, precum softuri de contabilitate, de salarizare sau ERP-uri, prin fonduri europene, insa firmele romanesti nu se pot dota cu solutii de digitalizare, fiind afectate de intarzierea granturilor de la stat, potrivit NextUp Solutions, una dintre cele mai mari companii de solutii software pentru business din Romania.
Calendarul oficial pentru acordarea granturilor destinate digitalizarii IMM-urilor, din fonduri europene, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), arata ca depunerea proiectelor este estimata pentru inceputul lunii iulie.
Totusi, firmele care sunt interesate de aceste fonduri mai au luni bune de asteptare, avand in vedere ca evaluarea proiectelor este preconizata sa se incheie anul viitor. Prin acest program, adresat parteneriatelor intre firme non-IT si firme IT, IMM-urile din Romania au sansa sa acceseze bani europeni pentru digitalizare, prin granturi de 500.000 euro – 3.000.000 de euro. Un alt program, prin care firmele non-IT pot obtine granturi de pana la 100.000 euro, este in stadiul de depunere de proiecte.
In aceste conditii, specialistii NextUp Solutions spun ca asteptarea inseamna bani pierduti si oportunitati de business ratate. In asteptarea banilor europeni, business-urile nu stau pe loc, asadar nici investitia in digitalizare nu ar trebui sa astepte.
„Trebuie sa incurajam antreprenorii sa se digitalizeze, fie ca acceseaza fonduri sau nu, deoarece acesta este viitorul, iar tranzitia spre o lume digitala le aduce avantaje, atat din punct de vedere financiar, cat si al consumului de timp si de resurse in general. De exemplu, poti investi intre 4.000 si 8.000 de euro pentru un castig de 50% la nivel de productivitate. Prin solutiile oferite, vrem sa ne asiguram ca utilizatorii nostri sunt in siguranta din punct de vedere legislativ, cu un minimum de efort din partea echipelor lor. Iar aici poate fi obtinut acel avantaj competitiv, in conditiile in care cei care se digitalizeaza, fara sa mai astepte, isi vor lasa in urma concurentii care inca nu au facut pasi in aceasta directie”, spune Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.
Pana in prezent, 150 de companii si-au aratat interesul sa deruleze proiecte prin fonduri europene. Printre cele mai solicitate servicii sunt cele de implementare adaptate specificului industriilor de productie, distributie si servicii.
„Un soft potrivit trebuie sa creasca productivitatea echipei administrative cu cel putin 30%. In comunitatea NextUp, productivitatea s-a marit si cu 50% pentru o parte din echipa. Un soft potrivit, cu un numar mare de automatizari, inseamna timp castigat, mai putine erori si, in definitiv, o gestionare mai eficienta a resurselor si crestere a profitului”, adauga Roxana Epure.
Companiile care isi grabesc tranzitia catre lumea digitala vor avea de castigat, avand in vedere ca pana in 2030, la nivelul Uniunii Europene, se doreste o integrare a tehnologiilor digitale de peste 90% in randul intreprinderilor mici si mijlocii. Din pacate, Romania, alaturi de Bulgaria si Ungaria, se numara printre codase la digitalizarea IMM-urilor, potrivit ultimului raport DESI (Indicele economiei si societatii digitale).
Potrivit DESI, in Romania, dintre companiile care isi stocheaza datele, doar 14% le analizeaza zilnic, 19% lunar, 29% trimestrial sau anual si 36% niciodata. Prin astfel de softuri implementate in companii, antreprenorii pot avea un un control total si acces la informatii, date realiste (business intelligence) si rapoarte financiare, care le ofera informatii in timp real si posibilitatea de a lua decizii corecte. Aceasta duce la o crestere a predictibilitatii afacerilor.
NextUp Solutions numara in prezent peste 5.500 de companii in portofoliul de clienti, iar pe fondul interesului mare pentru digitalizare, va atrage 250 de clienti noi. Anul acesta, NextUp Solutions mizeaza pe o crestere similara celei din 2022, adica 50%, ajungand la o cifra de afaceri de 15 milioane lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter