RO EN
السلة فارغة

Connections Consult estimeaza venituri de peste 15 milioane de euro in 2023

Connections Consult (CC), grup de companii de transformare digitala, listat pe Piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, mizeaza in 2023 cu preponderenta pe dezvoltarea liniei de custom software development. Compania estimeaza venituri totale de 15 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro generate doar de segmentul de software development.  
Previziunile Connections Consult sunt fondate in primul rand pe contractarea unor proiecte de anvergura in domeniul public. In al doilea rand, compania lucreaza la dezvoltarea paletei de solutii pentru know-how specializat in domeniul software support din cadrul Brusch Services, companie achizitionata de Connections Consult in 2021.
"Verticala de custom software development este cea pentru care ne asteptam sa observam cea mai relevanta crestere, atat in valoare absoluta, cat si ca procent din veniturile totale ale grupului. Proiectele complexe din sectorul guvernamental – solutii integrate care implica atat aplicatii, cat si infrastructura software si hardware – precum si industria serviciilor financiare si cea a utilitatilor si energiei, sunt cele mai importante zone de crestere pe care ne construim estimarile pozitive si care, in mod sigur, vor avea un impact benefic asupra diviziei de custom software development. Pana la finalul anului, ne asteptam sa generam o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro doar din servicii de dezvoltare de software la cerere si venituri totale de peste 15 milioane de euro", a declarat Bogdan Florea (foto dreapta), fondator si co-CEO Connections Consult.  
 
Migrare catre serviciile de business
Migrarea din zona vanzarii de servicii de tehnologie in cea a serviciilor de business cu amprenta tehnologica reprezinta o schimbare semnificativa in filosofia de abordare a proiectelor pentru Connections Consult si o alta miza majora a grupului pentru anul 2023. 
Connections pariaza pe un mix de servicii si produse proprii, cum ar fi Contabot (contabilul digital), QuickMerlin (solutia de interpretare a balantelor contabile, bazata pe AI), Apollo (aplicatie de management al proiectelor pentru firmele de consultanta), completate cu produse ale unor furnizori consacrati din piata internationala.
 
 
"Migrarea spre serviciile de business cu amprenta tehnologica presupune schimbarea modului de abordare a proiectelor si adaptarea la nevoile in continua schimbare ale clientilor. Prin adoptarea unei strategii orientate catre clienti si catre obiectivele lor de afaceri, Connections vine sa ofere solutii mai valoroase si isi propune sa construiasca relatii mai puternice, consolidandu-si totodata pozitia pe piata. In contextul cresterii interesului pentru automatizari si solutii bazate pe modele de tip ML si/sau AI, cererea de integrare a solutiilor noastre in fluxurile de business ale clientilor a crescut de la un an la altul si va creste in continuare", a precizat Radu Marcu (foto stanga), co-CEO Connections Consult. 
 
Proiecte complexe de digitalizare implementate in companii
In 2022, Connections a demonstrat ca are capacitatea de a implementa proiecte ample cu impact major asupra societatii, proiecte de lunga durata, cu abordari sofisticate din punct de vedere tehnologic si integrari extrem de provocatoare. Predictiile sunt de bun augur, iar evolutia companiei - atat din punct de vedere financiar, cat si la nivel de dezvoltare a competentelor - se bazeaza pe finalizarea acestor proiecte. 
"Lucrarile complexe, precum ECRIS (Ministerul Justitiei) sau POSF (ANRE), au marele avantaj de a oferi un cadru general propice atragerii de colegi cu calificari inalte si rare, ceea ce creeaza premisele constructiei unor echipe solide si reziliente in jurul lor, in urmatorii 5-7 ani. Ne dorim implicarea si in alte proiecte de genul celor deja mentionate si asteptam sa evaluam urmatoarele proceduri de atribuire, atunci cand vor fi lansate", a precizat Bogdan Florea.  
In prezent, grupul Connections se apropie de 400 de angajati si colaboratori. Strategia de resurse umane din 2023 se concentreaza pe atragerea de personal cu expertiza extrem de inalta, cu ajutorul caruia compania sa poata aborda noi solutii integrate provocatoare si cu impact major. De asemenea, Connections isi va continua dezvoltarea centrelor de livrare din Bulgaria si Serbia si a birourilor de vanzari din SUA, Marea Britanie si Germania.
2023 va fi un an de reorganizare pentru edtech-ul 10Plus Future Education (din care Connections detine 25%) din perspectiva proceselor interne, a rentabilitatii si a consolidarii si cresterii bazei de clienti. Compania vizeaza un proces de rebranding si intrarea in piata de servicii corporate. 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter