RO EN
السلة فارغة

BITSoftware: Fonduri nerambursabile pentru digitalizarea companiilor de constructii

Digitalizarea in domeniul constructiilor nu trebuie sa reprezinte doar un obiectiv al viitorului, ci trebuie sa fie o realitate a prezentului. Modernizarea si digitalizarea constructiilor sunt esentiale atat pentru sectorul constructiilor, cat si pentru toate celelalte industrii.
Digitalizarea sectorului de constructii a inceput deja, multe companii alocand resurse, financiare si umane, in aceasta directie. Beneficiile sunt, in mare, cunoscute pe piata si solutii tot mai specifice, dedicate, devin din ce in ce mai populare. Principalele impedimente in digitalizarea sectorului de constructii raman cele legate de costuri si de resursa umana calificata. O solutie la aceste probleme o va constitui, insa, lansarea in cadrul PNRR a apelului de finantare pentru digitalizarea IMM-urilor, prin care vor fi pusi la dispozitia companiilor non-IT peste 300 de milioane de euro pentru transformarea digitala, finantare la care vor avea acces inclusiv firmele de constructii. Fondurile pot fi solicitate pentru achizitia de software, pregatirea profesionala a angajatilor si pentru consultanta de specialitate.
PNRR este programul de finantare pe care il asteapta toata lumea si despre care se vorbeste de aproape doi ani. Autoritatea pentru digitalizarea Romaniei (ADR) anunta ca IMM-urile vor avea posibilitatea sa semneze pana la 5.400 de contracte de finantare pentru transformarea digitala.
Prin componenta C9 din PNRR, Uniunea Europeana pune la dispozitia firmelor mici si mijlocii din Romania (IMM cu pana la 250 angajati) fonduri de 500 milioane de euro ca suport pentru imbunatatirea performantei economice si cresterea competitivitatii prin transformare digitala si tehnologica. Una dintre activitatile sustinute de acest program este achizitionarea si implementarea de solutii software de business.
Conform calendarului centralizator de apeluri de proiecte, datele estimate pentru apelul proiectelor sunt urmatoarele:
- data estimata finalizare ghid si lansare in consultare publica: 30.07.2022;
- data estimata lansare apel: 30.09.2022;
- data estimata demarare semnare contracte: 31.03.2023.
 
BITSoftware ofera solutii la provocarile actuale din constructii
Cu ajutorul solutiilor informatice de business de la BITSoftware puteti sa integrati si sa automatizati toate procesele din companie. De peste 28 de ani, BITSoftware este expertul in solutii ERP, CRM, BI si WMS, cu implementari in peste 300 de companii, atat din Romania, cat si din strainatate. Solutiile BITSoftware acopera nevoi atat departamentale, cat si ale intregii companii cu solutiile sale ERP, CRM si WMS in cloud, avand si solutii software specifice pentru Retail, e-Facturare, solutii mobile SFA, solutii pentru industria de Servicii, solutii BI, gama de produse incluzand solutii software specifice pentru aproape toate industriile.
 
ERP, indicator de progres
Solutiile ERP constituie unul dintre cei mai reprezentativi indicatori de progres din sfera dezvoltarilor in domeniul software. Ele pot juca un rol fundamental in strategia tehnologica a companiilor din industria de constructii si reflecta progresul acestora in sfera digitalizarii si a automatizarii.
SocrateERP inseamna un pas inainte atat in ceea ce priveste eficientizarea, cat si in tot ceea ce inseamna rezultate mai performante, resurse mai bine alocate, procese mai fluide.
In ultimii ani, SocrateERP a castigat tot mai mult teren in industria de constructii din Romania, clientii nostri beneficiind de functionalitati critice pentru sectorul constructiilor.
 
Controlul santierelor
Sefii de santier pot introduce si pot consulta in orice moment date in sistem, direct din santier. Cele mai importante informatii sunt cele privitoare la consumuri sau receptii de materiale pe proiecte, pontaje si utilaje. Veti sti in orice moment cand si cu ce materiale trebuie sa va aprovizionati pentru proiectele de constructii, astfel incat sa nu existe intarzieri.
 
Aplicatie mobila pentru pontajul angajatilor direct de pe santier
SocratePontaje permite preluarea pontajelor de catre sefii de echipa sau sefii de santier direct pe mobil sau pe tableta pentru angajatii din subordine pe proiectele pe care le au in derulare, fiind disponibila introducerea orelor lucrate la nivel de faza si subfaza pentru maxim 3 zile (ziua anterioara, ziua prezenta si ziua urmatoare). Aplicatia foarte intuitiva si usor de folosit, functioneaza in mod online, cat si offline, are o interfata prietenoasa si este potrivita pentru companii de constructii indiferent de marime.
 
Urmarirea proiectelor de constructii
Urmarirea proiectelor de constructii presupune urmarirea modului de realizare si stadiul fiecarui proiect. Asta inseamna ca pentru fiecare proiect exista in sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze si subfaze si pentru fiecare din acestea se urmaresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, faza, subfaza si activitate se poate genera un raport comparativ: previzionat versus realizat.
 
Urmarirea echipamentelor si a utilajelor
Echipamentele si utilajele sunt indispensabile in orice proiect de constructii. Tocmai de aceea este necesara o monitorizare a acestora, atat a timpului alocat pe proiect, faza sau subfaza, cat si a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj in parte se inregistreaza orele lucrate, consumul de motorina, precum si numarul de kilometri parcursi.
 
Sistem de raportare in timp real
Orice manager din constructii isi doreste sa aiba un control al proiectelor sale in derulare si al relatiei cu clientii si furnizorii, astfel incat sa stie stadiul proiectelor, al costurilor si al veniturilor si care este profitul in timp real.
Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din constructii isi pot urmari in timp real profitabilitatea, atat la nivel de proiect, cat si la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje si de transport realizate versus cele planificate la nivel de faza, subfaza si proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, productie in curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate.
Asadar, transformarea digitala in constructii nu mai este doar o optiune, ci un pas care va transforma radical industria si va face companiile de constructii mai competitive si mai agile.
 
* Un material de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter