RO EN
السلة فارغة

What Are You Looking For?

Popular Tags

BITDEFENDER: 25% dintre companii au suferit brese de securitate in semestrui intai

Circa sase din zece companii au suferit o bresa de securitate informatica in ultimii trei ani, iar o treime dintre specialistii in securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun ca este foarte probabil sa fie victime fara sa stie, arata un studiu global al Bitdefender. Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente in primele sase luni din 2019 este de 25%, fata de 32% pentru intreg anul trecut.
Mai mult de jumatate dintre specialistii in securitate IT sunt ingrijorati in legatura cu nivelul de pregatire, in ansamblu, al companiei de a face fata unui atac global, în timp ce 57% spun ca tocmai managementul respecta cel mai putin politica de securitate informatica.
Cel mai adesea, directorii sunt reticenti la politicile de securitate IT, incercand fie sa le intarzie sau sa nu le respecte dupa ce intra in vigoare, intrucat se considera exceptati de la reguli. In plus, o treime dintre respondenti au constatat ca angajatilor din companiile in care lucreaza le lipsesc cunostinte de baza de securitate informatica.
"Investitiile insuficiente in securitate sunt principalul obstacol in fata construirii unei posturi mai solide contra atacurilor informatice din ce in ce mai sofisticate. Securitatea slaba este, fara indoiala, o amenintare importanta pentru orice business", a declarat Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.
Rapiditatea cu care atacurile sunt depistate si izolate este un factor cheie in diminuarea proportiilor unui atac, conform specialistilor in securitate IT chestionati. Unul din trei spune insa ca ar avea nevoie de o saptamana sau chiar mai mult pentru a depista un atac informatic avansat.
Consecinte ale unei brese nedepistate pot fi intreruperea activitatii business-ului (43%), costurile reputationale (38%) si scaderea vanzarilor (37%), insa ingrijorarea cea mai mare se leaga de pierderea increderii clientilor.
"Bresele pot afecta ireversibil increderea clientului in bunurile si serviciile oferite de o companie. Exemplele de cazuri reale de brese la competitori pot fi un bun instrument de a initia discutii cu managementul pe tema securitatii informatice si, totodata, pentru a justifica cheltuieli suplimentare necesare securizarii infrastructurii IT. Directorii de securitate acum pot oferi dovezi concrete managementului ca, fara un buget adecvat, este o chestiune de timp pana cand infrastructura va fi compromisa", mai spune Liviu Arsene.
Studiul a fost realizat in iulie 2019 pentru un esantion reprezentativ de peste 6.000 de specialisti in securitate informatica din Europa, SUA si Australia, din companii cu peste 10.000 de angajati.
***
Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari. Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel international destinate securitatii pentru familii si corporatii si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor companiilor. Astazi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter