RO EN
السلة فارغة

ASW: 75% dintre firme au scaderi de productivitate din cauza aprovizionarii dificile

Impactul neprevazut al coronavirusului asupra industriilor va determina schimbari importante in economia globala. Pandemia a provocat pierderi financiare semnificative, determinand inchiderea temporara a fabricilor si limitarea activitatii unor intregi industrii, din cauza masurilor stricte de carantina si a celor de protectie.
Un efect direct al acesteia este disruptia lanturilor de aprovizionare. Companiile care opereaza in industria de productie si cea logistica se confrunta, de asemenea, cu o incetinire a activitatii. Cu toate acestea, exista si un numar de aspecte pozitive. Unul dintre acesta este revolutia tehnologica si digitala la care expertii se asteapta in era post-coronavirus.
Conform statisticilor publicate de Institute for Supply Chain Management, mai mult de 75% dintre companii se confrunta cu o scadere a productivitatii din cauza perturbarii lantului de aprovizionare. Pentru a anula aceste efecte, organizatiile utilizeaza tot mai mult sisteme ERP, care permit urmarirea si controlul operatiunilor de business in timp real, din orice loc.
Solutiile ERP vin astfel in ajutorul acelor industrii care pot functiona in continuare, dar a caror prezenta la locatie a fortei de munca este partial limitata. Deoarece ele ofera o mare comoditate de acces, business-urile pot sa-si restabileasca treptat lanturile de aprovizionare in absenta reluarii totale a operatiunilor de pe teren.
Lumea digitala a fost mai putin afectata de diversele efecte ale pandemiei de coronavirus, deoarece persoanele care activeaza in ea pot continua sa lucreze la domiciliu. Acesta nu este si cazul companiilor care isi desfasoara activitatea in mediul offline, in special cele din productie si distributie, care sunt limitate de natura muncii lor. Unele dintre acestea ar putea insa sa opereze in continuare, dar din cauza lipsei instrumentelor tehnologice, ele raman afectate pentru o perioada mai indelungata.
In contextul actual, sistemele ERP permit firmelor sa faca fata provocarilor si sa se dezvolte in mediul online. In acest fel, ele pot identifica modalitati de operare in timpul crizei, atenuand astfel eventualele pierderi pe termen lung.
Pe de alta parte, companiile care dezvolta sisteme ERP pot sa puna accentul pe aplicatiile care ofera solutii inteligente companiilor afectate, astfel incat cele din urma sa se poata redresa in timp util. In continuare vom aminti doar cateva dintre acestea.
Munca remote
Organizatiile care opereaza la o scara larga trebuie sa se coordoneze eficient cu furnizorii si cu alti colaboratori. In conditiile actuale, devine crucial ca ele sa detina un sistem care poate usura acest proces prin managementul furnizorilor activi si a cererii. Spre deosebire de urmarirea manuala a operatiunilor, utilizarea unei solutii ERP usureaza activitatile si contribuie la economisirea timpului.
Operarea virtuala
Deoarece multe dintre sistemele ERP sunt gazduite pe servere virtuale sau in cloud, gestionarea lor poate fi realizata din orice locatie, in timp real. Astfel, pot fi urmarite usor comenzile de la furnizori si informatiile cu privire la starea de livrare, iar procesul de facturare este digitalizat. ERP-urile pot ajuta la operarea afacerilor cu o prezenta limitata in spatiul de munca.
Analiza datelor
Sistemele ERP ofera instrumente inteligente de analiza a datelor care incurajeaza companiile sa ia decizii inteligente, bazate pe informatii exacte. Cu ajutorul lor pot fi urmarite veniturile, disponibilitatea stocurilor, resursele umane, lanturile de aprovizionare si multe alte procese de business. In acest timp de criza, analizele predictive pot ajuta companiile sa reduca pierderile suferite si sa contrabalanseze consecintele pe termen lung.
Transformarea digitala
Nevoia dezvoltarii digitale a devenit evidenta in contextul pandemiei. Este imperativ astfel sa fie identificate mecanisme de stimulare a cresterii afacerii prin solutii digitale. Ele contribuie nu doar la supravietuirea in contextul unor intamplari neprevazute, dar si la dezvoltarea rapida in urma depasirii obstacolelor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter