RO EN
السلة فارغة

ARGGO: Solutiile digitale pot creste productivitatea cu pana la 6 ore pe saptamana

Exista foarte mult loc de inovatie in sectorul de constructii si fiecare companie trebuie sa-si gaseasca si sa-si puna in valoare cat mai bine identitatea proprie. In 2022, tehnologia ne ajuta foarte mult si poate sa livreze lucruri mai mult decat interesante. Sunt studii care demonstreaza o majorare cu pana la 6 ore pe saptamana a productivitatii numai prin utilizarea unor solutii digitale sau de automatizare, in opinia lui Alexandru Tanasa, Digital Business Adviser Arggo, exprimata cu prilejul participarii la cea mai recenta editie a videoconferintei EURO-Constructii, dedicata digitalizarii.
"Arggo este parte din clusterul TEC si impreuna cu aceasta organizatie incercam sa atingem o masa critica de clienti. Este adevarat ca, in prezent, lucrurile functioneaza greu si dovedesc o oarecare inertie. Sectorul constructiilor este, in esenta, traditional atunci cand vine vorba despre inovatie si are o atitudine de conservare a lucrurilor in paradigma initiala. Exista o prapastie intre furnizorii de top din domeniul materialelor de constructii si antreprenorii importanti care vor sa inoveze, pe de-o parte, si companiile din partea inferioara a clasamentului care abordeaza o atitudine mai degraba expectativa, pe de alta parte", a precizat managerul Arggo.
 
Principala obiectie a potentialilor clienti este construita, la momentul actual, pe argumentul ca nu exista consumatori digitali. "Este scuza perfecta pentru a nu intreprinde nimic. Situatia actuala seamana oarecum cu pozitia unui lider al industriei de comunicatii care acum mai mult de un deceniu considera ca oamenii nu vor plati mai mult de 300 de euro pe un dispozitiv mobil. In acelasi timp, observam ca in alte state, nu neaparat din categoria celor puternic industrializate, lucrurile se misca deja in directia potrivita. Acolo au fost infiintate foarte multe start-up-uri tehnologice de constructii, care colecteaza sume importante de la fondurile de investitii si care sunt specializate in tratarea unor probleme punctuale. Este de asteptat ca astfel de companii sa inregistreze performante foarte mari in perioada urmatoare", a explicat Alexandru Tanasa.
 
O alta bariera invocata de managerii de constructii in calea digitalizarii este reprezentata de lipsa timpului, despre care managerul Arggo spune, insa, ca este o falsa problema. "O obiectie reala s-ar putea construi in jurul penuriei de specialisti cu un nivel adecvat de calificare. Daca analizam insa istoria, vom observa ca rezolvarea tuturor provocarilor din domenii-cheie, cum ar fi agricultura sau constructiile, s-a realizat cu ajutorul tehnologiilor. Din acest punct de vedere, nu mai poate exista nicio dezbatere, aceasta este singura cale de urmat", a mai spus Alexandru Tanasa.
 
In ceea ce priveste carentele de instruire a utilizatorilor, de fapt acestia folosesc in mod permanent solutii digitale: aplicatii de mesagerie, de comanda a unor produse sau servicii etc. Atunci cand oamenii din domeniu vor simti valoarea adaugata de aceste sisteme, este cert ca nu vor mai dori sa se intoarca la vechile moduri de lucru. "Trebuie subliniat ca, in situatia actuala, de exemplu, cand industria de profil se confrunta cu o inflatie accelerata a preturilor, este benefica luarea in considerare de catre companii a doua aspecte: primul este acela al necesitatii cresterii castigurilor pentru a compensa sporirea cheltuielilor, iar al doilea al plasarii in primele zece locuri ale clasamentului pietei pe care acestea activeaza. Doar astfel pot fi depasite turbulentele curente in conditii de siguranta. Noi, la Arggo, avem o echipa intreaga capabila sa asigure indeplinirea celor doua conditii. Aceasta abordeaza din mai multe unghiuri intreaga zona de digitizare si digitalizare (termeni ce trebuie foarte bine delimitati), punand la dispozitie atat sistemul informatic central, reprezentat de solutia de ERP (Dynamics 365, de la Microsoft), cat si o serie de aplicatii specifice dezvoltate de noi, cum ar fi platforma de low-code intitulata Timeqode. Referitor la programul de la Microsoft, el prezinta marele avantaj de a pune laolalta zona de proiecte cu cea operationala (achizitii, vanzari de materiale, manopera). Aceasta este o solutie validata, fiind utilizata de peste 150.000 de companii la nivel mondial", a mai precizat managerul Arggo in cadrul videoconferintei EURO-Constructii.
Pentru a urmari cea mai recenta editie a videoconferintei EURO-Constructii, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter