RO EN
السلة فارغة

Radacinile economiei circulare: Nicolae Georgescu-Roegen si Constantin Brancusi

Demnitari si reprezentanti ai mediului academic si universitar s-au reunit in cadrul conferintei Radacinile economiei circulare in gandirea romaneasca, organizata de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei, in contextul Saptamanii europene a dezvoltarii durabile 2020.
„Esenta mesajului evenimentului nostru este acela ca avem nevoie de rabdare, rabdare de a intelege conceptul de dezvoltare durabila, de a cunoaste in profunzime principiile unei economii circulare, la a caror fundamentare au contribuit figuri marcante ale stiintei si culturii romanesti, si cum le putem aplica in viata de zi cu zi a noastra, a cetatenilor. Avem o mostenire pe care trebuie sa o valorificam. Contributia unor personalitati precum Nicolae Georgescu-Roegen, Grigore Antipa si Constantin Brancusi este semnificativa. De asemenea, gospodaria taraneasca integra principii ale economiei circulare. Trebuie sa le aducem in cultura cotidiana pentru a accelera tranzitia catre dezvoltare durabila. Nu este usor insa cred ca daca vom face front comun, autoritati publice, mediul academic, universitar, presa, societatea civila, putem construi un viitor durabil pentru noi si mai ales pentru generatiile viitoare. ”, a sustinut Laszló BORBELY, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
La eveniment au mai luat cuvantul: Gheorghe ZAMAN, Membru corespondent al Academiei Romane, Director al Institutului de Economie Nationala, Valeriu Ioan-FRANC, Membru corespondent al Academiei Romane, Directorul general Adjunct al Institutului National de Cercetari Economice „Costin Kiritescu”, Luis Ovidiu POPA, director general, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa, Cristina Cotenescu, manager public, Ministerul Culturii, expert in cadrul retelei de dezvoltare durabila, Teodor Frolu, antreprenor industrii creative, curatorul expozitiei-argument “De ce ne rabda Pamantul?” de la Muzeul Grigore Antipa.
Dezbaterea ampla despre principiile economiei circulare a pornit de la contributia economistului si matematicianului roman Nicolae Georgescu-Roegen, cel care a pus bazele teoriei bioeconomice – paradigma revolutionara care leaga procesul economic de ecologie. De asemenea, a fost subliniata mostenirea biologului si antropologului Grigore Antipa privind economia verde, cat si tehnica artistica a lui Constantin Brancusi care integreaza modul de creatie taranesc. Evenimentul se inscrie in seria demersurilor Departamentului de Dezvoltare Durabila de a informa constant cetatenii si institutiile din Romania cu privire la principiile dezvoltarii durabile si la cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale Agendei 2030.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter