RO EN
السلة فارغة

INITIATIVA CEO: Marile companii se implica in implementarea Green Deal

Programul Green Deal trebuie sa fie fondat pe un set inteligent de politici industriale care sa stimuleze schimbarile structurale si sa fie insotit de conditii favorabile pentru o transformare industriala, considera Initiativa CEO pentru Redresarea, Reformarea si Rezilienta Europei. Organizatia, ce reprezinta companii multinationale care au, impreuna, 1,7 milioane de angajati si genereaza venituri de peste 600 miliarde euro, ofera sprijinul noii generatii a Comisiei Europene pentru a propulsa economiile pe termen scurt, dar si pentru a pregati o transformare pe termen lung, care sa permita construirea unei Europe mai reziliente, digitalizate, prospere si mai sustenabile pentru generatiile viitoare.
 
Prin intermediul unei scrisori deschise adresate Comisiei Europene, Consiliului European si Parlamentului European, executivii marilor companii fac o serie de recomandari privind implementarea Green Deal.
 
Reformele fiscale si un sistem holistic de stabilire a preturilor CO2
  • Trebuie avute in vedere o crestere previzibila a pretului minim si o dezvoltare adecvata a EU-ETS pentru a acoperi toate sectoarele, mentinand competitivitatea companiilor europene.
  • Veniturile din ETS (si taxele nationale de mediu) ar trebui directionate catre inovare sustenabila si decarbonizare industriala - in acest context, salutam fondul de inovare al UE.
  • In timp ce semnalele referitoare la pret pentru CO2 ar trebui sa fie declansate in primul rand de ETS, o reforma a impozitarii energiei si a directivei sale ar trebui sa tina seama de impactul asupra climei al tuturor transportatorilor de energie pentru a asigura decarbonizarea pietei energiei.
 
Solutii sustenabile, inovatoare si digitale 
  • Este necesara o extindere rapida a capacitatilor de productie a energiei din surse regenerabile ca baza pentru transformarea tuturor industriilor. 
  • In ceea ce priveste promovarea electrificarii eficiente din punct de vedere al costurilor, este importanta extinderea retelelor electrice inteligente si stimularea dezvoltarii infrastructurii de incarcare a vehiculelor electrice.
  • In ceea ce priveste cuplarea sectoriala, sunt necesare scalarea tehnologiilor de procesare cu emisii scazute de dioxid de carbon, a hidrogenului si a combustibililor sustenabili. Combustibilii alternativi sunt un factor-cheie pentru decarbonizarea, de exemplu, a aviatiei, si a unor procese industriale. O revizuire a strategiei privind combustibilii alternativi trebuie sa se concentreze pe alinierea initiativelor la nivelul UE si pe facilitarea scalabilitatii solutiilor deja existente si a celor viitoare.
  • Facilitarea punerii in aplicare cu succes a noului Plan de Actiune privind Economia Circulara necesita promovarea inovarii in diferite forme de reciclare prin crearea unor conditii de concurenta echitabile si mentinerea unei definitii neutre din punct de vedere tehnologic a reciclarii.
Printre semnatarii scrisorii deschise se afla CEO ai unor companii precum Enel (Francesco Starace), ABB (Björn Rosengren), Akzo Nobel (Thierry Vanlancker), Schneider Electric (Jean-Pascal Tricoire) sau Siemens (Joe Kaeser). Pentru a citi scrisoarea, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter