RO EN
السلة فارغة

Greenpeace cere parlamentarilor vot pentru reducerea drastica a emisiilor de carbon

Greenpeace face un apel catre europarlamentarii romani, pentru ca acestia sa nu abandoneze interesele tuturor cetatenilor europeni din cauza campaniilor electorale din Romania. In functie de alegerile pe care le vor face institutiile europene in toamna aceasta, se va trasa fie un viitor sumbru, cu fenomene meteo extreme, fie un viitor unde sanatatea, prosperitatea oamenilor si a naturii sunt pe primul loc.
In 10 septembrie, membrii Comitetului de Mediu din cadrul Parlamentului European (comisia ENVI) se reunesc pentru a finaliza propunerea pentru Legea Europeana a Climei, care ar trebui sa alinieze Europa cu obiectivele Acordului de la Paris privind schimbarile climatice.
Din aceasta comisie fac parte si europarlamentarii Traian Basescu, Tudor Ciuhodaru, Dan Motreanu si Nicolae Stefanuta.
Greenpeace le-a cerut europarlamentarilor romani sa voteze pentru reducerea cu 65% a emisiilor pana in 2030 si sa anunte cetatenii care este pozitia lor in negocierile pe Legea Climei.
„65% este tinta validata de oamenii de stiinta, care ne tine pe traiectoria angajamentelor asumate prin semnarea Acordului climatic de la Paris, semnat si ratificat de Romania in anul 2016, un acord pe care politicienii romani trebuie sa si-l asume.” spune Marian Mandru, coordonator de campanii Greenpeace Romania.
A raspuns doar Nicolae Stefanuta: „Voi vota un procent ambitios de reducere a emisiilor, procent care se discuta chiar acum intens intre grupurile politice europene. Schimbarile climatice nu sunt doar lupta generatiei noastre, ci si a tuturor generatiilor ce vin din urma si asteapta de la noi o politica ce se orienteaza spre viitor. ”
Greenpeace constata ca majoritatea politicienilor romani nu iau in serios amenintarile climatice si nu sunt pregatiti pentru a accesa resursele europene abundente pentru tranzitia justa la energii curate, economie circulara si, in general, pentru diminuarea efectelor schimbarilor climatice. Aceeasi situatie o intalnim si la nivelul Ministerului Mediului, unde Directia Schimbari Climatice si Dezvoltare Durabila inca nu a inceput sa lucreze la Strategia pe termen lung privind reducerea emisiilor de carbon, strategia ceruta de Comisia Europeana si care trebuie finalizata pana la finalul anului.
„Seceta persistenta, inundatiile, fenomenele meteo extreme, din ce in ce mai frecvente si in tara noastra, degradarea rapida a ecosistemelor semnaleaza lipsa de actiune a autoritatilor impotriva schimbarilor climatice. Emisiile de gaze cu efecte de sera din toate sectoarele economiei trebuie sa se reduca accelerat si sa ajunga la zero in deceniile imediat urmatoare. Pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie, in primul rand, de un efort politic real. Romania, membra a Uniunii Europene, trebuie sa sustina acest efort si sa contribuie, prin propriile actiuni la nivel national, la atingerea neutralitatii climatice in 2050. Reiteram, deci, cererea catre Traian Basescu, Tudor Ciuhodaru, Dan Motreanu si Nicolae Stefanuta sa voteze pentru reducerea cu 65% a emisiilor.” a completat Marian Mandru.
Propunerea Comisiei ENVI din 10 septembrie va fi votata in plenul Parlamentului European in luna octombrie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter