RO EN
السلة فارغة

EFICIENTA energetica va fi influentata de stilul de viata si impactul digitalizarii

Ca parte a strategiei sale interne privind dezvoltarea unei viziuni referitoare la eficienta energetica in anul 2050, Coalitia pentru Economisirea Energiei (o organizatie pan-europeana, aflata sub egida Build Up, ce reuneste autoritati locale, membri ai societatii civile, profesionisti si reprezentanti ai mediului de afaceri) a solicitat institutului Fraunhofer ISI sa evalueze potentialul de economisire a energiei pana in anul 2050, in trei scenarii diferite. Sarcinile propuse au inclus o actualizare a potentialului de economisire a energiei din punct de vedere tehnico-economic, iar expertii institutului german, cu sediul in Karlsruhe, au fost mandatati sa elaboreze si sa evalueze scenarii care sa vizeze schimbarile in stilul de viata specific populatiei, impactul digitalizarii, crearea unei economii participative (contributive) si multe alte aspecte (asa-numitele „noi tendinte in societate”). Aceste schimbari pot avea un impact fundamental asupra imbunatatirii eficientei energetice si pot contribui la scaderea sau cresterea consumului de energie, dincolo de trendul median actual. In special, o crestere a consumului de energie ar putea fi rezultatul noilor tendinte societale care nu sunt insotite de politici ce urmaresc implementarea principiului EE1 (Energy Efficiency First - mai intai, eficienta energetica).
Astfel, membrii Coalitiei pentru Economisirea Energiei au anuntat recent ca Fraunhofer ISI a realizat, in perioada ianuarie-septembrie 2018, trei scenarii diferite, bazandu-se pe experienta membrilor acestei organizatii pan-europene (aproximativ 20-30 de experti, in medie) pentru a explora perspectiva energetica din 2050, astfel incat sa stabileasca principalele tendinte si directii de actiune. Decizia specialistilor Fraunhofer ISI privind conturarea ipotezelor de modelare a scenariilor posibile s-a luat ca urmare a integrarii unor premise identificate in cadrul a trei workshop-uri, axate pe: dezvoltarea micro-sociala in anul 2050 (atelierul 1), selectarea mega-trendurilor si profilului tendintelor relevante pentru energie (atelierul 2) si elaborarea a trei scenarii propriu-zise si a unei variante de rezerva pentru anul 2050 (atelierul de lucru 3). Cercetarea s-a focalizat pe identificarea celor mai importante tendinte energetice si le-a combinat in patru grupuri principale de trenduri societale, cu informatii detaliate ce au relevanta pentru economia sau consumul de energie si care au constituit baza scenariilor din raport. Pentru a descarca studiul integral, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter