RO EN
السلة فارغة

Eduard Dumitrascu (ARSC) va participa la NEOM, proiect smart city de 500 mld. USD

Eduard Dumitrascu, presedintele Asociatiei Romane pentru Smart City (ARSC), cunoscut pentru contributiile sale semnificative in domeniul oraselor inteligente la nivel national, regional si international, a fost recent invitat sa se alature proiectului Neom ca membru al prestigioasei comunitati Knowledge Community "Securing the Future of Urban Living”. Astfel, Eduard Dumitrascu va fi implicat in cel mai mare proiect de smart city din lume, in valoare de 500 miliarde de dolari, dezvoltat in Arabia Saudita. 
In calitate de expert recunoscut international si fondator si dezvoltator al conceptului de smart city in Romania, Eduard Dumitrascu va aduce in Neom o perspectiva valoroasa si o experienta vasta in domeniul dezvoltarii urbane inteligente. Participarea sa la acest proiect subliniaza angajamentul sau continuu de a utiliza tehnologia si inovatia pentru a crea comunitati urbane mai sustenabile si eficiente.
Eduard Dumitrascu face parte dintr-un grup select de 13 membri internationali, fiecare aducand o expertiza diversificata in domeniul oraselor inteligente si securitatii cibernetice. Rolul sau in acest grup este esential pentru dezvoltarea strategiilor de urbanism inteligent, cu un accent deosebit pe sustenabilitate, rezilienta si echitate. De asemenea, unul dintre obiectivele principale ale lui Eduard Dumitrascu in cadrul Neom - GCF Institute este de a integra tehnologiile emergente in moduri care sprijina dezvoltarea urbana durabila, punandu-se un accent deosebit pe securitatea cibernetica. Acesta este un aspect crucial, avand in vedere cresterea dependentei de tehnologie in gestionarea infrastructurilor urbane moderne.
Aceasta initiativa, avand Neom ca partener strategic si membru fondator al GCF Institute, reprezinta un pas important in evolutia oraselor inteligente la nivel global. GCF Institute a fost infiintat prin decret regal semnat de catre Mohammed bin Salman Al Saud, printul mostenitor al Arabiei Saudite. 
“Salut cu entuziasm initiativa Regatului Arabiei Saudite de a infiinta Institutul pentru Forumul Global de Securitate Cibernetica in Riyadh. Aceasta reprezinta un pas semnificativ in consolidarea securitatii cibernetice la nivel global cu un focus deosebit dedicat spatiilor urbane. De 8 ani ma ocup cu dezvoltarea acestor proiecte si sunt increzator ca acest nou institut va juca un rol crucial in modelarea viitorului securitatii cibernetice, contribuind astfel la dezvoltarea oraselor inteligente mai sigure si mai sustenabile pe intreg globul. Neom, proiectul revolutionar din Arabia Saudita, reprezinta un teren fertil pentru inovare si dezvoltare tehnologica", declara Eduard Dumitrascu, presedinte ARSC si membru in proiectul Neom.
Prin viziunea si actiunile sale, Eduard Dumitrasscu subliniaza ca tehnologia si inovatia, atunci cand sunt folosite cu intelepciune, pot aduce transformari pozitive in viata urbana, contribuind astfel la crearea unui viitor mai sustenabil si echitabil pentru comunitatile urbane la nivel global
Ce este Neom, orasul viitorului
Neom este cea mai futuristica zona urbana din lume, care va fi construita in nord-vestul provinciei Tabuk din Arabia Saudita, cu deschidere la Marea Rosie. Neom este o imbinare a cuvantului grecesc neos (“nou“), si a cuvantului mustaqbal, care inseamna „viitor“ in araba. Astfel, intregul oras, care va fi complet tehnologizat, se va intinde pe o suprafata de 26,500 km patrati, fiind de marimea unei tari ca Belgia. Orasul viitorului va fi complet sustenabil, cu facilitati futuristice si 170 km de pereti din sticla.
Neom va fi cel mai mare proiect de smart city din lume, care va integra facilitati din 14 domenii, de la productie, tehnologie, educatie, cercetare si inovare, servicii financiare, energie, mobilitate, sport, sanatate si wellbeing, turism, divertisment si media, in valoare totala de 500 miliarde de dolari. Orasul Neom este proiectat sa fie finalizat pana in 2030, urmand sa fie gazda Cupei Mondiale 2034.
In contextul GCF Institute, un forum global dedicat securitatii cibernetice, presedintele ARSC contribuie cu perspectiva sa unica in discutiile privind protectia datelor si infrastructurilor critice in orasele inteligente.  
Eduard Dumitrascu a mai fost invitat si implicat in proiecte si initiative de Smart City din tari precum Ucraina, Tunisia, Mexic, Vietnam si Iordania. Dumitrascu este fondatorul si dezvoltatorul conceptului de smart city in Romania, fiind implicat direct in proiecte nationale pentru imbunatatirea infrastructurii tehnologice in Romania, accelerarea digitalizarii si imbunatatirea calitatii vietii romanilor prin implementari tehnologice care transforma localitatile in localitati inteligente.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter