RO EN
السلة فارغة

e-acumulatori.ro: Sistemele solare pot fi cumparate si in sistem leasing

Oficialii europeni au indemnat in numeroase randuri statele membre sa investeasca in energie regenerabila, propunandu-si inca de anul trecut, cand nu exista criza energetica provocata de invazia rusa asupra Ucrainei, sa majoreze cantitatea de energie regenerabila pe care o utilizeaza si in paralel sa scada consumul de energie pana in 2030.
Prin Planul National Integrat Energie-Schimbari Climatice, tinta nationala propusa de Romania pentru anul 2030 pentru energia regenerabila este de 27,9%. Cu toate acestea, in anul 2019, Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa majoreze, pana la „cel putin” 34%, tinta privind ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final brut de energie, reprezentand contributia Romaniei la atingerea obiectivelor Uniunii pana in 2030.
Aceste tinte nu pot fi insa atinse atat de usor, pe langa masurile luate de stat in privinta prosumatorilor (persoane fizice sau juridice care produc si introduc in Sistemul Energetic National energia ramasa in urma consumului propriu) fiind nevoie si de sprijinul companiilor private din domeniul energetic.
Una din cele mai cunoscute companii private din domeniul energiei fotovoltaice, E-acumulatori.ro, vine in intampinarea persoanelor juridice care vor sa diminueze cheltuielile la facturile de energie electrica si sa devina prosumatori, cu o solutie pentru achizitionare a sistemelor fotovoltaie in sistem de leasing. Compania promoveaza, astfel, producerea de energie din surse regenerabile, din sursa solara, lansand inca de anul trecut linii de creditare atat pentru persoane fizice, cat si juridice.
In loc sa platesti factura de energie, platesti rata de leasing
Instalarea de sisteme fotovoltaice aduce o serie larga de beneficii, iar acum le poti achizitiona si in rate. Afacerea ta poate deveni, astfel, eficienta din punct de vedere energetic, iar costul facturii la energie electrica va scadea semnificativ.
"Pentru companii oferim optiunea de plata in rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabila, iar rata este acoperita din economia la factura de energie. Sustinem consumatorii care vor sa contribuie activ la tranzitia spre un viitor verde, energie produsa din surse regenerabile si astfel promovam sustinut o viata sustenabila si eficienta energetic", a declarat Dan Tudose, CEO e-acumulatori.ro
Pe termen lung, panourile solare ar putea deveni principala sursa de producere a energiei electrice in Uniunea Europeana si implicit in Romania. In 2020, productia totala neta de energie electrica in UE a fost de 2,781 TWh, dintre care sursele de energie regenerabila au reprezentat 38%. Cu siguranta, in prezent, procentul este mai ridicat. Achzitionarea in leasing a unor sisteme fotovoltaice reprezinta solutia optima pentru companiile care vor sa devina verzi si care nu au posibilitatea de a investi intr-o singura etapa. Rata este acoperita din economiile realizate dupa implementarea sistemelor fotovoltaice.
Plata in rate fixe lunare - o noua solutie pentru instalarea de sisteme de energie regenerabila
Clientii au posibilitatea de finantare, de la 6 pana la 60 de rate, pentru o valoare de pana la 1 milion de lei. Achitarea ratelor se realizeaza, ulterior, prin producerea independenta de energie electrica cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. De asemenea, companiile mai pot accesa achizitionarea sistemelor de energie regenerabila prin alegerea unui credit pe o perioada de pana la 120 de luni.
"Un aspect foarte important este faptul ca business-urile, companiile, au optiunea unei finantari in sistem leasing, pe o perioada de pana la 5 ani, cu un avans de 5%. Este un pas inainte pentru sectorul energetic local si, mai important, este un progres pentru facilitarea productiei de energie din surse regenerabile", a adaugat Dan Tudose.
Consumatorii industriali au posibilitatea de a achizitiona intre 30 si 100 de panouri fotovoltaice, ori chiar sisteme de 2 megawati.
E-acumulatori.ro ofera asistenta pe tot parcursul procesului, iar clientii sunt consiliati de specialisti in toate etapele, cu ajutorul ofertelor personalizate ale optiunilor de achizitie. In functie de necesarul energetic se realizeaza un proiect de fezabilitate, oferind mai multe variante clientului pentru a deveni cat mai sustenabil.
Beneficiile panourilor fotovoltaice
Sistemele de panouri fotovoltaice contribuie la reducerea sau chiar la eliminarea completa a costurilor cu facturile de electricitate, indiferent daca vorbim de un consumator casnic, sau unul industrial. Pe langa independenta energetica, acestia pot deveni prosumatori (mici producatori de energie care poate livra surplusul in reteaua nationala) si pot beneficia de subventii importante de la stat prin programele dedicate derulate de Ministerul Mediului sau Administratia Fondului de Mediu.
Panourile fotovoltaice se instaleaza rapid, de catre echipe de profesionisti, sistemele fiind dimensionate corect la consumul anual de energie. Chiar si incalzirea casei prin intermediul pompelor de caldura eficiente energetic, se poate realiza cu ajutorul sistemelor de energie regenerabila.
Odata instalat, un sistem de panouri fotovoltaice necesita mentenanta minima. Acesta va furniza electricitate intr-un mod sigur si curat, avand o durata de viata de 25-40 de ani. Mai mult, panourile fotovoltaice au garantie si pana la 25 de ani. Datorita acestei durate mari de viata, sistemele fotovoltaice reprezinta un beneficiu transmisibil, astfel casele se pot vinde, lasa mostenire sau pot contribui la obtinerea un certificat energetic superior. Mai mult, furnizeaza o cantitate considerabila de energie electrica in aproape tot timpul anului.
„Exista beneficii importante si pentru companiile si consumatorii industriali care aleg sa instaleze panourile fotovoltaice. Chiar daca vorbim de cladiri de birouri, parcari publice si private, hale industriale, sere sau ferme agricole, sistemele fotovoltaice asigura scaderea costurilor fixe si cresterea exponentiala a eficientei energetice. Investitia se face o singura data, se amortizeaza intr-un timp scurt, iar energia se produce si se consuma local, zi de zi, ori de cate ori este nevoie”, a adaugat Tudose.
Nu in ultimul rand, aceste solutii sunt sigure si prietenoase cu mediul inconjurator. Utilizarea energiei produsa de sistemele de panouri fotovoltaice va duce la un consum redus de combustibili, reducand astfel poluarea si emisiile de gaze cu efect de sera. Panourile fotovoltaice genereaza o energie curata, ajutand la construirea unui viitor mai verde.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter